Nieuwsbericht | | 09-11-2022 | ±3 minuten leestijd

Door invulfouten tijdens de aanvraag moet een ESTA soms opnieuw aangevraagd worden. Een ESTA dat is afgegeven op basis van verkeerde gegevens is namelijk niet geldig. Een recentelijk afgegeven ESTA of een nog lopende eerdere ESTA-aanvraag kan echter voor vertraging zorgen bij een nieuwe aanvraag. In dit artikel leest u wanneer het nodig is om in dit geval zelf actie te ondernemen.

Staat er een fout op uw ESTA?

Is er voor uw reis naar Amerika een ESTA afgegeven op basis van verkeerde paspoortgegevens? Dan is deze niet geldig. U dient dan een nieuw ESTA aan te vragen. In de meeste gevallen kunt u dit direct doen zodra de vorige aanvraag is afgerond. Ook voor het indienen van een nieuwe aanvraag om een eerdere aanvraag te corrigeren of te wijzigen, kunt u gebruikmaken van onderstaande knop:
Uw ESTA gemakkelijk en vlot aanvragen

Is de eerdere ESTA-aanvraag nog in behandeling?

Als een eerder ingediende aanvraag nog in behandeling is of als er onlangs een ESTA is afgegeven voor de reiziger in kwestie, kan het zijn dat de nieuwe aanvraag nog niet kan worden doorgezet naar de Amerikaanse immigratiedienst. Er kan namelijk maar één aanvraag per persoon in behandeling zijn. Met uitzondering van een nieuwe aanvraag voor dezelfde persoon in het geval van een gewijzigd of gecorrigeerd paspoortnummer, moet de oude aanvraag dus eerst afgehandeld zijn of uit het systeem verwijderd worden.

Ontvangt u bericht van VisumBuitenland.nl dat uw aanvraag om deze reden (nog) niet kon worden doorgezet naar de immigratiedienst? Dan is er al minstens drie keer geprobeerd om uw ESTA-aanvraag ter beoordeling door te sturen. U merkt niets van deze pogingen, maar u krijgt wel bericht op het moment dat het al meer dan een week niet lukt uw aanvraag door te zetten of al eerder als u al binnen een week naar Amerika vertrekt. Dit kan ook voorkomen bij de verwerking van een groepsaanvraag voor meerdere reizigers, als er voor één of meerdere van deze reizigers nog een aanvraag loopt of pasgeleden een ESTA is afgegeven.

ESTA met spoed nodig of vertrekt u binnen een week?

Heeft u een nieuwe aanvraag ingediend omdat bijvoorbeeld uw geboortedatum niet correct op uw al afgegeven ESTA staat? En vertrekt u binnen een week? Omdat de immigratiedienst ziet dat er op basis van uw paspoortnummer pas nog een ESTA is toegekend, wordt uw nieuwe aanvraag hoogstwaarschijnlijk niet direct in behandeling genomen. Neem in dit geval daarom altijd contact op met de Amerikaanse immigratiedienst via het telefoonnummer 001-202-325-8000. Kies in het telefoonmenu opeenvolgend voor optie 1, nogmaals optie 1, dan optie 2 en dan optie 0. Vervolgens zegt u dat u de melding “Another application already exists” ziet en vraagt u of uw vorige, foutieve aanvraag kan worden verwijderd.

Houd er rekening mee dat bellen met de immigratiedienst alleen in het Engels kan. Nadat u gebeld heeft, wordt uw aanvraag vanzelf in behandeling genomen. De levertijd van het ESTA is dit geval waarschijnlijk wel iets langer dan gemiddeld.

Reis naar Amerika over meer dan een week

Ontvangt u bericht dat het (nog) niet gelukt is uw aanvraag door te zetten, maar duurt het nog langer dan een week voordat u naar Amerika reist? Dan is het in de meeste gevallen niet nodig om te bellen met de immigratiedienst. Meestal wordt een nieuwe aanvraag ter correctie van een eerdere aanvraag binnen een week alsnog gewoon verwerkt.

De gemiddelde levertijd voor een ESTA-aanvraag is 3 dagen. De gemiddelde levertijd voor uw ESTA-aanvraag met spoed is slechts 60 minuten. Als u nog meer dan een week de tijd heeft, hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Houd wel altijd goed uw mail in de gaten voor berichten over de status van uw aanvraag en voor het geval u alsnog actie moet ondernemen.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,52 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.