Nieuwsbericht | | 12-12-2022 | ±4 minuten leestijd

Sinds 29 november 2022 is het verplicht om een paspoortscan of paspoortfoto aan te leveren voor het aanvragen van een ESTA. Vóór deze datum werden ESTA-aanvragen vrijwel altijd binnen enkele uren goedgekeurd. Sinds deze nieuwe verplichting worden er per dag echter duizenden aanvragen afgekeurd. Dit zorgt voor grote problemen voor de honderdduizenden Nederlanders die jaarlijks naar Amerika reizen.

Let op: nieuwe wijziging op 15-12-2022. Vanwege een update in het systeem van de Amerikaanse immigratiedienst is de informatie in dit artikel niet meer van toepassing. Via deze website kunt u nog steeds gemakkelijk een ESTA aanvragen.

Talloze ESTA afkeuringen door nieuwe veiligheidsmaatregel

De verplichting om een paspoortscan aan te leveren bij de ESTA-aanvraag is ingevoerd om fouten bij de aanvraag te voorkomen. Het geautomatiseerde systeem van de Amerikaanse immigratiedienst scant de persoonsgegevens uit het machinaal leesbare deel van het paspoort. Dat zou ervoor moeten zorgen dat foutieve paspoortgegevens niet in het online aanvraagformulier terechtkomen. In plaats van de aanvraagprocedure te verbeteren, leidt dit nieuwe systeem echter tot talloze afkeuringen. Een andere reden voor deze extra verplichting is dat de U.S. Customs and Border Protection op deze manier al voor aankomst van de reiziger een kopie van het reisdocument achter de hand heeft voor eventuele controle.

Pleun Leijten, Manager Customer Relations bij VisumBuitenland.nl ziet haar team voor ongekende uitdagingen staan: “Ik schat dat meer dan 60% van alle paspoortscans afgekeurd zouden worden, als we ze bij de immigratiedienst zouden indienen zoals ze bij VisumBuitenland.nl zijn aangeleverd. Al veel reizigers die dit zelf hebben geprobeerd, hebben ons laten weten dat ze hun reis hebben moeten omboeken of zelfs annuleren.”

Feiten over reizen naar Amerika

Ieder jaar reizen honderdduizenden Nederlanders naar Amerika. Hieronder volgen een paar feiten:

  • In 2019 reisden meer dan 700.000 Nederlanders naar Amerika.
  • Nederlanders zijn verplicht een ESTA aan te vragen voor reizen naar Amerika.
  • Op 29 november 2022 werd het verplicht om een paspoortkopie aan te leveren voor de ESTA-aanvraag.
  • Zonder wijzigingen wordt zo’n 60% van alle paspoortkopieën voor nieuwe ESTA-aanvragen afgekeurd door de Amerikaanse immigratiedienst.
  • Dankzij een technische oplossing van VisumBuitenland.nl wordt 98% van de via deze website ingediende aanvragen alsnog goedgekeurd.

Veel meer paspoortkopieën geaccepteerd dankzij technische oplossing

VisumBuitenland.nl heeft een technische oplossing ontwikkeld waardoor 98% van de ESTA-aanvragen alsnog in behandeling kan worden genomen. Hierbij speelt het gebruik van beeldbewerking een centrale rol. Dankzij deze technische aanpassing in het systeem ontvangt het overgrote deel van de reizigers die hun aanvraag indienen via deze website een goedgekeurd ESTA.

ESTA-aanvraag al tientallen keren proberen in te dienen?

Heeft u sinds 29 november 2022 een ESTA geprobeerd aan te vragen en loopt ook u tegen problemen aan? Dan kan een aanvraag via VisumBuitenland.nl uitkomst bieden. Veel reizigers die een aanvraag indienen via de website van de Amerikaanse immigratiedienst krijgen de volgende foutmelding: “We were unable to process the image that was provided. Please try again with a higher quality image”. Oftewel: “We waren niet in staat om de aangeleverde afbeelding te verwerken. Probeert u het alstublieft opnieuw met een afbeelding van hogere kwaliteit.”

Deze foutmelding verschijnt in veel gevallen echter ook wanneer de resolutie van de aangeleverde paspoortscan of -foto hoog genoeg is. Hetzelfde geldt voor afbeeldingen die zijn aangeleverd in het formaat dat overeenkomt met de eisen die de Amerikaanse immigratiedienst stelt.

ESTA aanvraag zonder zorgen

Dankzij de technische aanpassingen in het systeem van VisumBuitenland.nl, lukt het om uw paspoortkopie geschikt te maken. Bovendien krijgt elke ESTA-aanvraag die via deze website wordt ingediend altijd de persoonlijke aandacht die nodig is om deze zo snel mogelijk door te zetten naar de immigratiedienst van de Verenigde Staten. Ook wanneer de technische oplossingen alsnog niet voldoende blijken te zijn. Het enige wat u hoeft te doen, is een scan of foto maken van de informatiepagina van uw paspoort (de pagina met de pasfoto), zoals u dat altijd zou doen voor het maken van een digitale kopie. U levert deze aan en de visumspecialisten van VisumBuitenland.nl doen de rest.

Vraag direct en zonder moeite uw ESTA aan

ESTA zonder vertraging

Vult u het online aanvraagformulier goed in en voldoet u aan de voorwaarden voor het ESTA? Dan heeft u na het invullen van het aanvraagformulier verder geen omkijken meer naar uw ESTA-aanvraag. Na goedkeuring kunt u met een gerust hart op reis. De meeste via VisumBuitenland.nl ingediende aanvragen voor het ESTA worden namelijk ook daadwerkelijk goedgekeurd. Hoewel maximumlevertijden niet te garanderen zijn, ontvangt u het ESTA in het geval van een standaardaanvraag namelijk meestal binnen 3 dagen. Bij een spoedaanvraag wordt de aanvraag gemiddeld zelfs al binnen 60 minuten goedgekeurd.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,52 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.