Nieuwsbericht | | 11-09-2023 | ±4 minuten leestijd

Hawaii, ook wel geschreven als Hawaï, is een bestemming die steeds populairder wordt onder reizigers. Gaat u binnenkort naar Hawaii voor werk of wilt u op vakantie naar de eilandengroep? Dan heeft u een visum of ESTA nodig. Het ESTA is een digitale reistoestemming. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Toeristische trekpleister

Hawaii is een eilandengroep in het midden van de Grote Oceaan die sinds 1898 deel uitmaakt van het Amerikaans grondgebied. De eilandengroep werd in 1959 de 50e (en voorlopig laatste) staat van de Verenigde Staten. De staat bestaat uit acht grote eilanden, waarvan het gelijknamige Hawaii het grootste is. Andere bekende eilanden die bij de eilandengroep horen zijn Maui en Oahu, waarop ook hoofdstad Honolulu zich bevindt. Hawaii is al jaren een toeristische trekpleister en reizigers van over de hele wereld weten de eilanden steeds beter te vinden, onder andere dankzij de prachtige stranden en de vele indrukwekkende vulkanen. Om naar Hawaii te mogen reizen, heeft u een geldige reistoestemming nodig. Dit kan een ESTA of een visum zijn.

ESTA of visum voor Hawaii?

Omdat Hawaii onderdeel is van de Verenigde Staten, gelden er voor een reis naar Hawaii dezelfde regels als voor een reis naar elk ander deel van het Amerikaans grondgebied. Dit betekent dat u alleen naar Hawaii kunt reizen als u een geldig ESTA of visum heeft. Het maakt hierbij niet uit of u per vliegtuig of schip naar de eilandengroep reist. Maar hoe weet u welke reistoestemming u precies nodig heeft?

Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een digitale reisvergunning die nodig is om zonder visum naar de Verenigde Staten te mogen reizen voor een vakantie of voor zakelijke doeleinden. In principe hoeft u voor een reis naar Amerika (inclusief Hawaii) alleen een visum aan te vragen als u niet aan de voorwaarden van het ESTA voldoet. Deze voorwaarden hebben onder andere betrekking op uw nationaliteit, paspoort, reisdoel en de duur van uw verblijf. Gaat u bijvoorbeeld op zakenreis naar Hawaii en werkt u voor een werkgever die niet in Amerika gevestigd is? Dan volstaat een ESTA. Wilt u echter op Hawaii gaan werken voor een lokale of nationale organisatie, of wilt u een bedrijf beginnen op Hawaii? Dan heeft u een visum nodig.

Direct een ESTA aanvragen voor uw reis naar Hawaii

Hoe vraag ik een ESTA aan voor mijn reis naar Hawaii?

Via deze website kunt u gemakkelijk en snel een ESTA aanvragen voor uw reis naar Hawaii. Het invullen van het aanvraagformulier duurt meestal niet langer dan 5 minuten en kan voor meerdere reizigers tegelijkertijd. U heeft hiervoor alleen uw paspoort en dat van uw medereizigers nodig. Een ESTA aanvraag wordt gemiddeld na 3 dagen goedgekeurd. De kosten van het ESTA bedragen € 49,95 en u kunt de betaling voldoen met verschillende veilige betaalmethoden. Na goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u hiervan een bevestiging per e-mail en sms.

Hoe lang is een ESTA voor Amerika geldig?

De geldigheidstermijn van een ESTA bedraagt maximaal twee jaar. Deze termijn gaat in zodra uw aanvraag is goedgekeurd. Dit betekent overigens niet dat u twee jaar op Hawaii mag verblijven. Elk verblijf mag namelijk maximaal 90 aaneengesloten dagen duren. Wel mag u binnen de geldigheidsperiode van twee jaar een onbeperkt aantal keer naar de Verenigde Staten en dus naar Hawaii reizen. Bent u van plan om langer dan 90 dagen op Hawaii te blijven? Vraag dan een visum voor Amerika aan.

Reisadvies voor Hawaii

Op dit moment kunt u zonder beperkingen naar de Verenigde Staten reizen. Dit geldt dus ook voor Hawaii. Van coronaregels is geen sprake meer. Het is dus niet meer verplicht om gevaccineerd te zijn tegen het coronavirus. Voor een bezoek aan Hawaii zijn ook geen andere inentingen of vaccinaties vereist. Het is wel altijd verstandig voor vertrek na te gaan wat het actuele reisadvies voor Amerika is. Ook moet u vanzelfsprekend in het bezit zijn van een geldig ESTA of visum voor Amerika in combinatie met een geldig paspoort. Ook is het aan te raden om een goede reis- en ziektekostenverzekering voor de Verenigde Staten af te sluiten.

Heeft u verder nog vragen over het ESTA? Neem dan een kijkje op de pagina met veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,49 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.