Nieuwsbericht | | 02-05-2018 | ±5 minuten leestijd

Australië staat bekend om haar strenge wetten omtrent immigratie-, quarantaine-, en douanebeleid. Daarom is het belangrijk het juiste visum Australië aan te vragen. Het aanvragen van een dergelijk visum lijkt eenvoudig, maar toch zijn er veel mensen die eenmaal in Australië voor verrassingen komen te staan, omdat zij niet in het bezit blijken van het juiste visum.

Door op tijd het juiste visum Australië aan te vragen, kan men stress en gedoe voorkomen. Daarmee kunnen reizigers bovendien voorkomen dat zij niet tot Australië worden toegelaten.

Visumplicht voor Nederlanders en Belgen

Het visum Australië is verplicht voor alle Nederlandse en Belgische reizigers. Dit geldt ook voor kleine kinderen, zelfs als zij staan bijgeschreven op het paspoort van de ouders. De vuistregel is: iedereen die reist, heeft zelfstandig een visum Australië nodig. Het visum is al verkrijgbaar vanaf € 24,95 per persoon. Het is mogelijk meerdere personen op één aanvraag te zetten, maar de prijs per persoon blijft ongewijzigd.

Australië heeft een streng immigratiebeleid, wat betekent dat de reiziger altijd het juiste visum op tijd moet aanvragen. Zorg ervoor dat het visum al voor vertrek naar Schiphol of een ander vliegveld is aangevraagd. Luchtvaartmaatschappijen mogen namelijk geen reizigers meenemen die niet in het bezit zijn van het juiste visum Australië. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanvragen van het elektronische visum.

Visum voor toeristen

Ten eerste is het mogelijk een visum aan te vragen voor toeristen. Het toeristenvisum is het vaakst aangevraagde visum. Het heeft als doel, enkel toeristische doeleinden uit te voeren. Het toeristenvisum voor Australië is maximaal een jaar geldig. Daarbij geldt ‘multiple entry’, wat betekent dat de reiziger Australië meerdere keren in dat jaar mag binnentreden en verlaten. Bijvoorbeeld als men tussentijds een reisje maakt naar buur(ei)landen, zoals bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Bali. Het is dan niet nodig opnieuw een visum aan te vragen.

Voor het visum Australië gelden wel een aantal aanvullende voorwaarden. Zo mag men nooit langer dan 3 maanden achtereenvolgens in Australië verblijven. Vanaf de dag dat men het visum ontvangt, mag men zo vaak naar Australië reizen als gewenst. Het is enkel toegestaan 3 maanden of korter aaneengesloten in Australië te blijven. Het visum is uitsluitend bedoeld voor toeristen. Dit betekent dat Engelse lessen volgen in Australië mogelijk is, wanneer de cursus niet langer duurt dan 3 maanden. Vraag in alle andere gevallen een studentenvisum aan.

Verder is het toegestaan vrijwilligerswerk uit te voeren op een toeristenvisum. Het is streng verboden daarmee geld te verdienen. Het is wel toegestaan in ruil voor vrijwilligerswerk accommodatie, eten of drinken te krijgen. Geldelijke vergoedingen zijn niet toegestaan.

Mrs Macquaries Point, SydneyMrs Macquaries Point, Sydney

Visum Australië voor toeristen die er willen werken

Het is mogelijk een Working Holiday Visa aan te vragen. Dit visum is enkel bedoeld voor reizigers tussen de 18 en 30 jaar, die tijdens hun verblijf willen werken. Op die manier krijgt de reiziger meer te zien van Australië. Het is toegestaan op dit visum geld te verdienen. Daarmee kan de reiziger het verblijf in Australië financieren.

Het visum is een jaar geldig, maar er gelden aanvullende voorwaarden. Zo mag men maximaal zes maanden bij dezelfde werkgever werken. Het is toegestaan bij meerdere werkgevers achter elkaar aan het werk te gaan. Bovendien biedt dit visum Australië de mogelijkheid meerdere keren in- en uit te reizen.

Visum Australië als Subclass 600

Ten slotte is er het Subclass 600 visum Australië. Dat is een visum voor iedereen die langer dan drie maanden in Australië wil verblijven en niet in aanmerking komt voor het Working Holiday Visum. Het Subclass 600 visum heeft twee belangrijke voorwaarden: men kan er langer mee in Australië blijven en is bovendien een visum dat is aan te vragen wanneer men al in Australië is.

Er is een belangrijke voorwaarde aan dit visum verbonden, namelijk dat men drie, zes of twaalf maanden in Australië mag verblijven, maar er niet mag werken. Bij de aanvraag van dit visum dient de aanvrager bewijs te leveren dat hij zijn verblijf in Australië kan financieren. Bovendien moet de aanvrager de Australië immigratiedienst ervan overtuigen dat het verblijf slechts tijdelijk is. Wanneer een van deze motivaties ontbreekt, kan de overheid besluiten het visum ongeldig te verklaren. Zorg daarom voor een duidelijke reden om voor langere tijd naar Australië te komen. Lees hier nog meer informatie over de verschillen tussen de verschillende visums.

Visum Australië aanvragen

Iedere Nederlandse of Belgische reiziger die voor toerisme of voor een zakenreis naar Australië reist, dient in het bezit te zijn van een geldig visum Australië. Dit visum is gemakkelijk binnen vijf minuten aan te vragen. Het visum kost € 24,95 per persoon.

Visum Australië

De visumcontrole vindt plaats bij het inchecken of boarden. Daarom is het noodzakelijk voor het vertrek naar de luchthaven al in het bezit te zijn van een geldig visum Australië. Vaak wordt een visum binnen enkele dagen toegekend. Vraag het visum daarom op tijd aan. De Australische overheid raadt aan het visum een aantal weken voor vertrek al aan te vragen.

Voorwaarden visum

Ten slotte heeft de Australische overheid een aantal voorwaarden aan het visum verbonden. Het paspoort dient nog tenminste drie maanden geldig te zijn. Men moet een Nederlandse of Belgische zorgverzekering hebben afgesloten. Bovendien mag de reiziger geen tuberculose hebben op het moment van vertrek naar Australië. Het is niet toegestaan langer dan drie maanden in Australië te verblijven.

Australië kijkt streng naar eerdere veroordelingen en de aard ervan. Wanneer men langer dan in totaal 12 maanden gevangenisstraf heeft gehad, is toegang tot Australië onmogelijk. Tijdens de reis mogen er geen goederen of diensten verkocht worden. Ten slotte mogen reizigers geen openstaande schulden bij de overheid van Australië hebben.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.