Nieuwsbericht | | 14-06-2018 | ±4 minuten leestijd

Wie naar Sri Lanka wil reizen, heeft daarvoor een visum Sri Lanka nodig. Deze regel geldt voor alle Nederlandse en Belgische toeristen. Een ETA-aanvraag is binnen vijftien minuten gebeurd en kan per persoon worden aangevraagd, in één aanvraag.

Belangrijk is echter dat wie naar Sri Lanka reist, de reiziger waarschijnlijk een tussenstop heeft in India. Ook daarvoor geldt dat de reiziger een visum India nodig heeft. Kortom: wie naar Sri Lanka wil reizen, moet zich goed verdiepen in de visumregels.

Naar Sri Lanka

Wie naar Sri Lanka wil, moet een ETA Sri Lanka aanvragen. ETA is de afkorting voor de Electronic Travel Authorization. Dat is een online reistoestemming van de overheid van Sri Lanka om het land te mogen betreden. Deze reistoestemming kan tot 90 dagen voor vertrek worden aangevraagd. Een ETA kan voor eenmalig in- en uitreizen of voor twee keer in- en uitreizen worden aangevraagd. Dit wordt single entry of double entry genoemd.

Oerwoud in Sri Lanka

Doorgaans worden aanvragen van de ETA Sri Lanka binnen twee dagen beantwoord. Wie morgen al naar Sri Lanka vertrekt, kan een spoedaanvraag doen. Dat is echter geen garantie dat de ETA ook echt op tijd binnenkomt. De aanvraag duurt ongeveer vijf minuten en kost € 79,95 per persoon.

Om een visum Sri Lanka aan te kunnen vragen, moeten aanvragers in het bezit zijn van een geldig paspoort. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Dit betekent dat kinderen en baby’s in het bezit dienen te zijn van een eigen paspoort en een eigen ETA Sri Lanka.

Op doorreis door India

De meeste reizigers die naar Sri Lanka reizen, kunnen niet middels een directe vlucht arriveren. In veel gevallen is het nodig om onderweg over te stappen op een andere vlucht. Dit betekent dat vliegmaatschappij X de reiziger naar India vervoert, terwijl vliegmaatschappij Y de reiziger naar Sri Lanka vervoert.

In veel gevallen betekent dit, dat de reiziger moet overstappen in India. Net als in Sri Lanka geldt ook in India de visumplicht. De visumplicht voor India wordt streng nageleefd, wat betekent dat wanneer men een tussenstop heeft in India, men toch een visum India moet bezitten. Bij aankomst op de luchthaven in India wordt er namelijk naar het paspoort en het visum India gevraagd op de grenscontrole. Dit geldt ook op doorreis. Houd daarom het paspoort en het visum bij de hand, zodat reizigers snel door kunnen lopen.

Wie geen visum India heeft, kan voor ongewenste verrassingen komen te staan. Vraag daarom bij het bezoeken van Sri Lanka ook een visum India aan. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.

Een visum India aanvragen

Een visum India is net als het visum Sri Lanka gemakkelijk online aan te vragen. Dit kan via deze website. Wel zijn er net als bij de ETA een aantal voorwaarden aan de aanvraag. Een aanvraag voor het visum India kan online worden gedaan. Dit betekent dat reizigers niet met het paspoort naar de balie hoeven.

Er zijn verschillende vormen van het visum India, te weten: eTourist visa India, eMedical visa India en het eBusiness visa India. Wie op doorreis naar Sri Lanka gaat en daarom een visum aan moet vragen, kan het beste een eTourist visa India aanvragen.

Om deze aanvraag te kunnen doen, heeft men een paspoort nodig dat nog tenminste zes maanden geldig is vanaf het moment dat men aankomt in India en overstapt op het vliegtuig naar Sri Lanka. Het visum India is voor iedereen die op doorreis is verplicht, maar biedt ook de mogelijkheid om andere delen van het land te bezoeken. Dit betekent dat wanneer de volgende vlucht pas de volgende morgen is, de reiziger de luchthaven mag verlaten en eventueel kan overnachten in een hotel in India.

Voor de aanvraag moet de aanvrager een duidelijke scan of foto van het paspoort en een recente pasfoto inscannen. Er zijn verschillende inreislocaties waar men mag arriveren. Let dus goed op de inreislocaties voor India, wanneer men op doorreis gaat naar Sri Lanka. Doorgaans plannen airlines de reis zo, dat men aankomt op een luchthaven die valt onder een inreislocatie. Voor het zakelijke visum heeft men ook een visitekaartje van het bedrijf in India nodig. Daarom raden we aan bezoekers die op zakenreis naar Sri Lanka gaan, toch het eTourist visum India aan te vragen.
Visum voor India aanvragen

Spoedaanvragen India en Sri Lanka

Wie naar Sri Lanka gaat reizen, heeft waarschijnlijk ook een visum India nodig. Plan daarom de reis ruim van tevoren. Vraag eerst een visum India aan en vervolgens de ETA Sri Lanka. Wie wel al een visum heeft en er een paar dagen voor vertrek achter komt dat hij ook een visum India nodig heeft, kan een spoedaanvraag indienen. De spoedaanvraag wordt in 90 procent van de gevallen de volgende dag al goedgekeurd.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Sri Lanka is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Sri Lanka.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,12 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.