Nieuwsbericht | | 28-07-2022 | ±4 minuten leestijd

Zowel aan de Atlantische Oceaan als de Grote Oceaan heeft de Verenigde Staten een enorme kustlijn om te ontdekken. Veel reizigers kiezen voor een roadtrip om het binnenland te verkennen, maar met een cruise kunt u de mooiste plekken aan zee bewonderen. Lees verder voor meer informatie over een cruise naar Amerika, en de visumvereisten.

Cruisen met een ESTA

Reizigers die geen Amerikaans of Canadees paspoort hebben, moeten een visum aanvragen om Amerika in te mogen reizen. Voor toeristen en zakenreizigers heeft de VS een elektronische reistoestemming genaamd ESTA. Hiermee mogen toeristen tot wel 90 dagen in het land verblijven. Ook reizigers die met een cruiseschip naar Amerika reizen, zijn verplicht een ESTA aan te vragen.

Aan dit praktische alternatief voor een visum zitten wel een aantal strenge voorwaarden verbonden. Bijvoorbeeld, het paspoort waarmee het ESTA wordt aangevraagd, moet gedurende het gehele verblijf in Amerika nog geldig zijn. Vanaf het moment dat u Amerika betreedt, gaat de geldigheid van 90 dagen van het ESTA in. Het is belangrijk om te weten dat bezoekjes aan Canada, Mexico en de Caribische eilanden hier ook in mee worden geteld. Boekt u een cruise die langer dan 90 dagen door deze gebieden reist? Dan komt u niet in aanmerking voor een ESTA, maar moet u een visum Amerika aanvragen. Om zeker te weten of u met een ESTA op cruisevakantie naar Amerika kunt, leest u hier alle voorwaarden voor het ESTA Amerika.

Als uw cruisereis ook plekken in Canada bezoekt, zoals Toronto, dan hoeft u voor Canada geen eTA of visum aan te vragen. Let op: dit moet wel als uw cruise in Canada begint en u eerst met het vliegtuig in Canada aankomt. Voor uw reis naar Amerika met zowel het vliegtuig, als een cruiseschip, heeft u een ESTA nodig.

Oost- en westkust

De meest uitgebreide Amerika cruises, vertrekken vanuit Amerika zelf. Om het meeste uit uw reis te halen, reist u het beste eerst per vliegtuig naar de VS om vanuit daar een cruise te beginnen. Aan weerszijden van het land zijn prachtige plekken te bezoeken. Hieronder volgt een kort overzicht van de beste plaatsen aan de Grote Oceaan in het westen, en de Atlantische Oceaan in het oosten.

Oostkust - Boston tot Key West

De bekendste stad aan de oostkust van Amerika is natuurlijk The Big Apple, New York City. Bij aankomst vaart u langs het vrijheidsbeeld en eenmaal aangemeerd kunt u naar Central Park, Time Square, het Empire State Building, en nog veel meer. Een stukje boven New York ligt Boston, een van de rijkste en oudste steden van de VS. Hier is veel te ontdekken over de koloniale geschiedenis van het land.

Veel verder naar het zuiden brengt het cruiseschip u naar Miami, Florida. Florida is ook wel bekend als the Sunshine State door de vele zonuren en het ideale strandweer. In de zomermaanden gaat het gebied wel vaak gebukt onder zware regen- en onweersbuien, maar deze zijn vaak van korte duur. Vanaf Miami kan nog verder doorgereisd worden naar het zuiden, naar Key West. Dit is een klein eiland onderaan Florida, aan het einde van een slinger van eilanden, met een bruisend nachtleven en prachtige stranden.

Westkust - LA tot San Francisco

Hoewel West-Amerika een uitstekende plek is voor een roadtrip, zijn de steden Los Angeles en San Francisco zeker de moeite waard om langs te cruisen. In San Francisco kunt u fietsen of wandelen over de beroemde Golden Gate Bridge, of zeeleeuwen spotten op Fisherman’s Wharf. Ook is hier de befaamde Alcatraz gevangenis te vinden, waar toeristen een rondleiding kunnen krijgen.

Los Angeles zit ook vol met bijzondere bezienswaardigheden. Het schijnt dat het begin, of het einde van route 66 bij de Santa Monica Pier ligt. LA is natuurlijk ook de stad van Hollywood, waar alle grote film- en muzieksterren zijn geweest. Daarnaast is Venice Beach erg populair onder de toeristen, met name door de vele bruggen zoals in het Venetië van Italië.

Vraag uw ESTA aan

Ook als u nog niet zeker weet wanneer u op cruisevakantie naar Amerika gaat, kunt u alvast online een ESTA aanvragen. Het ESTA is namelijk 2 jaar geldig en u kunt met hetzelfde ESTA meerdere malen naar de VS reizen. Houd er rekening mee dat het ESTA aan uw paspoort wordt gekoppeld. Dit betekent dat u, als u een nieuw paspoort in gebruik neemt, u ook een nieuw ESTA aan moet vragen. Houd er rekening mee dat een ESTA voor cruisereizen aan te vragen is, maar niet als u met een eigen schip in Amerika aan wilt leggen. Hiervoor is een visum vereist.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,47 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.