Nieuwsbericht | | 07-07-2022 | ±2 minuten leestijd

Australië heeft moeite met het verwerken van alle visumaanvragen sinds het heropenen van de grenzen na de coronapandemie. Lees in dit artikel welke invloed deze achterstand heeft op het aanvragen van een visum Australië en hoe u dit kunt doen.

Australië open voor studenten, gastarbeiders en toeristen

De meeste landen hebben hun grenzen weer geopend voor reizigers, nadat alle reizen twee jaar lang werden gestaakt vanwege het coronavirus. Ook Australië heeft na een erg strikt inreisverbod de grenzen weer geopend voor toeristen, gastarbeiders en studenten. De Australische immigratiedienst merkt dat Australië weer volop bezocht wordt door de grote hoeveelheid visumaanvragen. Inmiddels zijn het er zoveel dat Australië met een flinke vertraging kampt in het verwerken van al die visumaanvragen. Vooral internationale studenten die een Subclass 500 Student Visa nodig hebben en gastarbeiders uit bijvoorbeeld Maleisië die een Skilled Work Regional (Provisional) visa (Subclass 491) aanvragen merken dat de verwerkingstijd van hun visumaanvraag veel langer duurt dan normaal. Voor het Student Visa kan het tot 85 dagen duren voordat een visum is goedgekeurd en voor het Skilled Work visum kan het zelfs tot 22 maanden duren.

Skyline Brisbane, QueenslandVraag op tijd uw visum Australië aan, zodat u zonder zorgen van prachtige vergezichten kunt genieten in Australië.

Nieuwe regering komt in actie

Na de verkiezingen in mei 2022 is de nieuwe regering daarom snel met een plan gekomen om deze achterstand, die ontstaan was door bezuinigingen in 2020 en 2021 vanwege corona en een explosieve toename van visumaanvragen na corona, zo snel mogelijk op te lossen. Ze zijn bijvoorbeeld bezig met een herverdeling van middelen zoals ambtenaren en geld, om die in te zetten waar de druk het hoogst is. Zo zijn er bijvoorbeeld meer ambtenaren en dus meer salaris nodig om de eerder genoemde wachttijd van het Skilled Work visum te verkorten dan dat er nodig zijn voor het Student Visa.

Op vakantie naar Australië

Tot nu toe lijkt de verwerkingstijd van toeristenvisa zoals ETA (subklasse 601) en het eVisitor visum (subklasse 651) gelukkig niet enorm beïnvloed door de grote hoeveelheid visumaanvragen. Toch is het verstandig om altijd uw visum Australië ruim op tijd aan te vragen om eventuele onverwachte omstandigheden voor te zijn. Bekijk, om u goed voor te bereiden, daarom bijvoorbeeld wat de voorwaarden of de kosten en levertijden zijn voor de verschillende visa, zodat u het visum op tijd aanvraagt en volop kunt genieten van het Australische landschap en de grote culturele diversiteit.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.