Nieuwsbericht | | 22-07-2022 | ±3 minuten leestijd

Australië is het perfecte land voor een adembenemende cruisevakantie. Het volledig met water omgeven land heeft toeristen veel te bieden, van bruisende steden tot unieke natuurgebieden. Lees verder voor tips voor een zorgeloze cruise door Australië en het aanvragen van het visum Australië.

Een visum Australië

Alle reizigers die geen Australisch of Nieuw-Zeelands paspoort hebben, moeten een visum aanvragen om naar Australië te reizen. Dit is ook het geval wanneer u met een cruiseschip in Australië aanmeert, of als u van plan bent om vanaf het vliegveld direct bij een cruise aan boord te stappen.

Toeristen kunnen voor hun cruisevakantie in Australië heel eenvoudig het eVisitor visum aanvragen. Doordat dit visum online aan te vragen is, hoeft u geen bezoek te brengen aan de ambassade. U vult op deze website het online-aanvraagformulier in op uw telefoon, tablet of computer en betaalt de kosten van € 24,95 makkelijk en veilig online. Het visum kan op elk moment aangevraagd worden en doordat het eVisitor 12 maanden geldig is vanaf het moment van toekenning, kunt u het ook al ruim voor de reis aanvragen.

Cruise naar wens

Of u nou een echte natuurliefhebber bent, of meer uw genoegen haalt uit stedentripjes, In Australië bent u hoe dan ook op de juiste plek. Veel grote en kleine steden hebben een eigen haven waar cruiseschepen aanmeren en waar toeristen de winkelstraten, musea en andere bezienswaardigheden kunnen verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Australische modehoofdstad Melbourne, of het wereldberoemde Opera House in Sydney. De hoofdstad van Zuid-Australië, Adelaide, staat bekend om de vele kerken en het Adelaide gebouw, welke op de werelderfgoedlijst staat. Brisbane is de stad voor de ware feestbeesten onder de toeristen. Met twee grote uitgaansgebieden is het de ideale plek om tijdens uw cruisevakantie helemaal los te gaan in de stad.

Het is ook mogelijk om een cruise te combineren met heerlijk uitrusten op het strand of op ontdekking gaan in de natuur. Als uw cruise een stop maakt in Cairns, kunt u het beroemde Great Barrier Reef bewonderen en tussen de zeedieren snorkelen. In Adelaide en op Kangaroo Island is het voor toeristen mogelijk om urenlang met dolfijnen te zwemmen in beschermde reservaten en bij verschillende stranden kunnen watersporten zoals surfen, kajakken, paddleboarding, of kitesurfen beoefend worden.

Voorbereiding cruise Australië

Het aanvragen van het eVisitor Australië is alleen mogelijk met een geldig paspoort. Dit paspoort moet gedurende uw gehele verblijf in Australië nog geldig zijn, tot en met de dag dat u Australië weer uitreist. Als het paspoort voor die tijd vervalt, is het visum niet meer geldig en moet u zowel een nieuw paspoort als een nieuw eVisitor visum aanvragen. Het kan zijn dat uw cruise langs meerdere landen reist en bij havens in andere landen dan Australië aanmeert. Een veelvoorkomende combinatie voor cruises is Australië en Nieuw-Zeeland. Bekijk een paar weken voor de reis langs welke landen de cruise zal varen en voor welke van deze landen een visum vereist is. Het eVisitor visum is namelijk alleen geldig in Australië.

Geldigheid en maximale verblijfsduur

Het is belangrijk om goed te kijken naar de geldigheid van het visum tijdens een cruise. Met het eVisitor visum mogen reizigers tot maximaal 3 maanden in Australië verblijven. Normaal gesproken, als u het land tussentijds verlaat, beginnen deze 3 maanden opnieuw wanneer u opnieuw naar Australië reist. Dit geldt echter in de meeste gevallen niet voor cruisereizigers. Als u Australië per cruiseschip verlaat, en op een later moment weer terugkomt, telt nog steeds de eerste aankomstdatum als begin voor de maximale verblijfsduur. Volgens Australische regels heeft u het land niet verlaten. Informeer voor de zekerheid bij uw cruisemaatschappij of dit ook voor uw reis geldt.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.