Nieuwsbericht | | 02-09-2019 | ±4 minuten leestijd

Wie op reis gaat naar Australië, moet daarvoor een visum Australië aanvragen. Alleen reizigers met de Australische nationaliteit hoeven geen visum voor Australië aan te vragen. Dit betekent dat Nederlandse en Belgische reizigers altijd een visum Australië moeten aanvragen.

Australië kent een strenge immigratiewet. Al bij het boarden in Nederland of België moet men kunnen aantonen in het bezit te zijn van een visum Australië. De meeste reizigers weten niet goed welk visum Australië ze moeten kiezen, omdat zowel een eVisitor visum als een ETA Australië wordt aangeboden. In dit artikel leggen we het verschil uit.

Digitale visums

Australië heeft zich de afgelopen jaren ingezet om de visumprocedure verder te digitaliseren. Daarom hoeven reizigers steeds minder vaak naar de Australische ambassade om diverse papieren in te vullen. Het aantal landen dat digitale reistoestemmingen verstrekt stijgt zeer snel. Australië is een van de landen die de afgelopen jaren de mogelijkheid heeft geïntroduceerd het visum digitaal aan te vragen.

Het voordeel van het online aanvragen van een visum Australië is dat het minder tijd kost en vaak ook een stuk goedkoper is. In het geval van Australië kan er verwarring ontstaan over welk visum noodzakelijk is. Voor Australië bestaat namelijk zowel de elektronische reistoestemming ETA als het eVisitor visum, dat goedkoper is. Welke variant men moet kiezen, is afhankelijk van verschillende factoren. In principe volstaat een eVisitor visum voor Australië meestal.

Wanneer kiezen voor een eVisitor Australië visum?

Veruit het meest gekozen online aan te vragen visum Australië onder Nederlandse en Belgische reizigers is het eVisitor visum. Dit is het visum met subklasse 651. Deze variant van het visum Australië is gemakkelijk online aan te vragen. Het is niet meer nodig daarvoor naar de Australische ambassade te gaan.

Een eVisitor visum Australië is altijd 12 maanden geldig en men mag met het visum een onbeperkt aantal keer het land in- en uitreizen. Men mag steeds maximaal drie maanden aaneengesloten in Australië verblijven. Met dit visum kan men dus meerdere keren naar Australië reizen.

Het eVisitor Australië is het meest verkochte visum. Op onze website raden wij aan voor dit visum te kiezen in plaats van voor het duurdere ETA Australië. In veel gevallen volstaat het goedkopere eVisitor Australië visum namelijk. De belangrijkste reden om voor dit visum te kiezen is de prijs. Met een prijs van € 24,95 is het eVisitor namelijk een stuk goedkoper dan het ETA.

Verder is het eVisitor Australië visum gemakkelijk aan te vragen. Dit kan volledig online; binnen een paar minuten is de aanvraag geregeld. Men hoeft er de deur dus niet meer voor uit. Bovendien wordt dit visum al binnen vijf werkdagen toegekend. Een nadeel aan het eVisitor visum is dat het niet voor alle reisdoelen geschikt is. Reizigers die meer dan drie maanden in het land willen verblijven of die voor een Australische werkgever willen werken, kunnen dit visum niet gebruiken. Bovendien is het eVisitor Australië alleen aan te vragen door Europese reizigers. Reizigers van buiten Europa moeten bijvoorbeeld vaak een ETA Australië in plaats van een eVisitor Australië aanvragen. Nederlandse en Belgische reizigers kunnen vaak wel de goedkopere variant aanvragen.

Australië controleert streng op misbruik van het eVisitor visum. Daarom is het belangrijk altijd het juiste visum aan te vragen. Wanneer de reiziger dit niet doet, kan er besloten worden dat de reiziger Australië een aantal jaren niet meer in mag.

Wanneer kiezen voor een ETA Australië?

Het ETA Australië is vooral bedoeld voor reizigers die niet de Nederlandse, Belgische (of andere Europese) nationaliteit hebben. Het visum kent dezelfde voorwaarden als het eVisitor visum, zo mag er niet voor een Australische werkgever gewerkt worden en de verblijfsduur is ook met dit visum maximaal drie maanden. Een voordeel van het ETA Australië tegenover het eVisitor visum is dat meerdere nationaliteiten dit visum aan kunnen vragen. Let op: dit visum is fors duurder. We raden daarom altijd aan een eVisitor Australië visum aan te vragen, tenzij er redenen zijn om toch een ETA aan te vragen.

Een eVisitor e-visum Australië aanvragen

Op reis naar Australië? Dan is het noodzakelijk een visum Australië aan te vragen, het visum is namelijk verplicht. Alleen mensen die in het bezit zijn van een Australisch paspoort hoeven geen visum aan te vragen. Meereizende kinderen moeten een eigen visum hebben. De visumcontrole vindt al plaats bij het boarden, zorg er dus voor dat de visumaanvraag op tijd is ingediend. Doorgaans duurt het een aantal werkdagen voordat de aanvraag wordt goedgekeurd.

Kies voor het eVisitor Australië. Dit visum is geschikt voor zakelijke reizigers en toeristen. Er mag met dit visum ook vrijwilligerswerk gedaan worden of een korte studie worden gevolgd. Het aanvragen duurt een paar minuten en kost € 24,95 per persoon. Houd ook rekening met de voorwaarden die zijn verbonden aan het gebruik van het visum.

Met spoed een eVisitor Australië aanvragen

Met spoed een visum Australië nodig? Dien dan een spoedaanvraag in. In 95% van de gevallen wordt het visum dan binnen een uur al toegestuurd per e-mail. In enkele gevallen wordt de aanvraag onderworpen aan een steekproef, waardoor het langer kan duren voordat het visum wordt toegekend. Zorg er daarom voor dat u het eVisitor Australië visum op tijd aanvraagt.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.