Nieuwsbericht | | 02-09-2019 | ±4 minuten leestijd

Wie op reis gaat naar Australië, moet daarvoor een visum Australië aanvragen. Alleen wanneer de reiziger de Australische nationaliteit heeft, hoeft hij geen visum aan te vragen. Dit houdt in de praktijk in dat Nederlandse en Belgische reizigers altijd een visum Australië moeten aanvragen.

Australië kent een strenge immigratiewet. Dat betekent dat men al bij het boarden in Nederland het visum Australië moet kunnen tonen. De meeste reizigers hebben moeite met de keuze van het juiste visum Australië, omdat zowel een eVisitor visum als een ETA Australië wordt aangeboden. Wij leggen het verschil uit.

Digitale visums

Australië heeft zich de afgelopen jaren hard ingezet om het visumproces verder te digitaliseren. Daarom hoeven reizigers steeds minder vaak naar de Australische ambassade om diverse papieren in te vullen. Het aantal landen dat digitale reistoestemmingen verstrekt stijgt zeer snel. Australië is een van de landen die de afgelopen jaren de mogelijkheden heeft geïntroduceerd om een visum digitaal aan te kunnen vragen.

Voordeel van een visum Australië aanvragen per computer is dat het minder tijd kost en vaak ook een stuk goedkoper is. In het geval van Australië kan er verwarring ontstaan over welk visum noodzakelijk is. Australië heeft namelijk zowel de elektronische reistoestemming ETA als een eVisitor visum, dat goedkoper is. Welke variant men moet kiezen, is afhankelijk van verschillende factoren. In principe volstaat men meestal met de aanvraag van een eVisitor Australië visum.

Wanneer kiezen voor een eVisitor Australië visum?

Veruit het meest gekozen online visum Australië onder Nederlandse en Belgische reizigers is het eVisitor visum. Dit is het visum met subklasse 651. Deze variant van het visum Australië is gemakkelijk online aan te vragen. Het is niet meer nodig daarvoor naar de Australische ambassade te gaan.

Een eVisitor visum Australië is altijd 12 maanden geldig en biedt een onbeperkt aantal keren in- en uitreizen. Men mag steeds maximaal drie maanden aaneengesloten in Australië verblijven. Dit betekent dat men dus meerdere keren naar Australië zou kunnen reizen met dit visum.

Het eVisitor Australië is het meest verkochte visum. Op onze website raden wij aan dit visum te kiezen en niet de duurdere ETA Australië. In veel gevallen volstaat het namelijk om het goedkopere eVisitor Australië visum te bestellen. Belangrijkste reden om voor dit visum te kiezen is de prijs. Deze is namelijk een stuk goedkoper met een prijs van € 14,95 in vergelijking met de duurdere ETA.

Verder is het eVisitor Australië visum gemakkelijk aan te vragen. Binnen een paar minuten is de aanvraag geregeld. Dit kan volledig online. Men hoeft er de deur dus niet meer voor uit. Bovendien wordt dit visum al binnen vijf werkdagen toegekend. Een nadeel aan het eVisitor visum is dat deze niet voor alle reisdoelen geschikt is. Reizigers die meer dan drie maanden in het land willen verblijven of voor een Australische werkgever willen werken, kunnen dit visum niet gebruiken.

Australië hanteert strenge controles op het misbruik van het eVisitor visum. Daarom is het belangrijk altijd het juiste visum aan te vragen. Wanneer de reiziger dit nalaat, kan er besloten worden dat de reiziger een aantal jaren Australië niet meer in mag. Bovendien is het eVisitor Australië alleen geschikt voor mensen met een aantal geselecteerde nationaliteiten. Reizigers van buiten Europa moeten bijvoorbeeld vaak een ETA Australië in plaats van een eVisitor Australië aanvragen. Nederlandse en Belgische reizigers volstaan vaak wel met de goedkopere variant.

Wanneer kiezen voor een ETA Australië?

Het eTA Australië is vooral bedoeld voor reizigers die niet de Nederlandse, Belgische (of andere Europese) nationaliteit hebben. Het visum kent dezelfde voorwaarden als het eVisitor visum. Er mag niet voor een Australische werkgever gewerkt worden en de verblijfsduur is maximaal drie maanden. Een voordeel van een ETA Australië tegenover een eVisitor visum is dat ook andere nationaliteiten dit visum aan kunnen vragen. Maar let op: dit visum is fors duurder. We raden daarom altijd aan een eVisitor Australië visum aan te vragen, tenzij er redenen zijn om toch een ETA aan te vragen.

Een eVisitor e-visum Australië aanvragen

Op reis naar Australië? Dan is het noodzakelijk een visum Australië aan te vragen. Het visum is namelijk verplicht. Alleen wanneer men al een Australisch paspoort heeft, is dit niet verplicht. Meereizende kinderen moeten een eigen visum hebben. De visumcontrole vindt al plaats bij het boarden. Zorg daarom dat de visumaanvraag op tijd is ingediend. Doorgaans duurt het een aantal werkdagen totdat de aanvraag is goedgekeurd.

Kies voor het eVisitor Australië visum. Dit is voldoende voor zakelijke en toeristische reizigers. Er mag ook vrijwilligerswerk gedaan worden of een korte studie met dit visum worden gevolgd. Het aanvragen duurt een paar minuten en kost € 14,95 per persoon. Houd ook rekening met de voorwaarden die aan het visum gesteld zijn.

Met spoed een eVisitor Australië aanvragen

Met spoed een visum Australië nodig? Doe dan een spoedaanvraag. In 95 procent van de gevallen wordt het visum dan binnen een uur al toegestuurd per e-mail. In enkele gevallen wordt de aanvraag onderworpen aan een steekproef, waardoor de aanvraag langer kan duren. Zorg daarom dat u op tijd het eVisitor Australië visum aanvraagt.