Nieuwsbericht | | 27-01-2023 | ±2 minuten leestijd

De meeste reizigers met een paspoort van een land in Europa kunnen voor een reis naar Australië online een eVisitor visum aanvragen. Dit geldt echter niet als zij geboren zijn in een ander land en vanwege dit geboorteland niet in aanmerking komen voor een eVisitor. In veel gevallen kunnen zij wel een ander visum Australië aanvragen.

Gemakkelijk online uw visum voor Australië aanvragen

Reizigers die met het vliegtuig of per (cruise)schip in Australië aankomen, hebben een visum nodig. De enige uitzondering op deze visumplicht geldt voor personen met een paspoort van Australië of Nieuw-Zeeland of die in het bezit zijn van een APEC Business Travel Card (ABTC). Het eenvoudig online aan te vragen eVisitor visum is voor Nederlandse, Belgische en vrijwel alle andere Europese reizigers voldoende voor een vakantie of zakenreis in Australië. De verplichting tot het hebben van een visum voor Australië geldt voor reizigers in alle leeftijdscategorieën, dus ook voor kinderen.

Visum meestal snel geleverd

Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld en de kosten heeft voldaan, wordt uw visumaanvraag in behandeling genomen. Vanaf dat moment duurt het gemiddeld 5 dagen voordat u uw eVisitor visum ontvangt. U kunt er ook voor kiezen om een spoedaanvraag in te dienen. In dat geval is de kans 95% dat uw aanvraag binnen 60 minuten wordt verwerkt.

Het is zeer uitzonderlijk dat de Australische immigratiedienst om aanvullende documenten vraagt nadat uw aanvraag is ingediend, maar het kan voorkomen. Daarnaast wordt ongeveer 5% van alle ingediende aanvragen steekproefsgewijs geselecteerd door de immigratiedienst voor een grondige inhoudelijke controle. In dit geval wordt echter meestal niet om aanvullende documenten gevraagd. Er wordt alleen om aanvullende documenten gevraagd als de immigratiedienst iets verdachts opmerkt in de aanvraag van een reiziger. In beide beschreven gevallen is het waarschijnlijk dat de levertijd langer is dan de genoemde gemiddelde levertijden.

Voorwaarden aan nationaliteit en geboorteland

Reizigers die op basis van hun paspoort in aanmerking komen voor een eVisitor, maar die niet geboren zijn in het land dat dit paspoort heeft uitgegeven, komen soms alsnog niet in aanmerking voor dit visum. Dit geldt bijvoorbeeld voor reizigers met een paspoort dat is uitgegeven door een land in de Europese Unie, maar die in een bepaald ander land geboren zijn, als gevolg waarvan dit visum Australië niet meer aangevraagd kan worden. Het maakt hierbij niet uit of men de nationaliteit van dit geboorteland nog heeft en of men verder wel voldoet aan alle (overige) voorwaarden voor het eVisitor visum. Deze reizigers komen mogelijk wel in aanmerking voor een ander visum Australië dat via de website van de Australische immigratiedienst kan worden aangevraagd.

Komt u in aanmerking? Dien dan een visumaanvraag in

Komt u op basis van uw nationaliteit in aanmerking voor het eVisitor visum Australië, maar op basis van uw geboorteland niet? Dan kunt u uw visum voor Australië niet via deze website aanvragen. Komt u zowel op basis van uw geboorteland als uw nationaliteit in aanmerking voor het eVisitor visum voor Australië? Als u ook aan de overige voorwaarden voldoet, kunt u dit visum eenvoudig online aanvragen via VisumBuitenland.nl, waarna u het in de meeste gevallen ook snel ontvangt.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.