Nieuwsbericht | | 23-08-2022 | ±3 minuten leestijd

Staat u op het punt om naar Australië te reizen en maakt u zich zorgen over de beruchte strenge douane? Met de juiste voorbereiding, waaronder het vooraf aanvragen van een visum voor Australië, kunt u zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie. Lees verder om te weten te komen welke spullen u mee kunt nemen naar Australië en hoe u een visum Australië kunt aanvragen.

Tabak

Als u naar Australië reist en minstens 18 jaar oud bent, mag u zonder vergunning tabaksproducten meenemen. U mag maximaal 25 sigaretten of 25 gram aan andere tabaksproducten belastingvrij meenemen. Als u meer tabak meeneemt dan wat belastingvrij is toegestaan, moet u de hoeveelheid aangeven en daarover accijns betalen. Let op: u betaalt dan accijns over alle tabak die u bij u hebt, niet alleen over de hoeveelheid boven de toegestane hoeveelheid. Als u verzuimt de extra tabak aan te geven, kan uw visum voor Australië worden ingetrokken of kunnen er juridische problemen ontstaan.

Voedsel en besmette goederen

Zorg ervoor dat u de snacks die tijdens de vlucht worden verstrekt, niet in uw zakken laat zitten! Levensmiddelen die in het vliegtuig of op het schip worden verstrekt, mogen niet worden meegenomen. Als u van plan bent levensmiddelen in te pakken, is het zeer belangrijk dat u de Australische voorschriften grondig doorneemt. Er zijn producten die aan strikte voorwaarden moeten voldoen, terwijl sommige andere producten volledig verboden zijn vanwege een mogelijke bedreiging voor de Australische bioveiligheid. Conserven, jam en augurken mogen mee als ze worden aangegeven, maar vers fruit en verse groenten zijn absoluut verboden. Stuifmeel, aarde en klei vormen een risico voor het milieu en mogen niet worden ingevoerd, terwijl zaden zijn toegestaan als ze vrij zijn van insecten, aarde en ander plantaardig materiaal. Alle risicovolle goederen zullen worden geïnspecteerd en goederen die niet aan de eisen voldoen, zullen op kosten van de reiziger worden uitgevoerd of vernietigd.

Visuitrusting

Alle visuitrusting moet schoon en droog zijn. Maak uw uitrusting grondig schoon en ontsmet deze om aarde, modder, klei en dierlijk en plantaardig materiaal te verwijderen. Bovendien moet alle uitrusting die in zoetwatermeren of rivieren is gebruikt, vrij zijn van algen.

Wapens en illegale goederen

Wapens zoals vuurwapens, tasers, automatische messen en verborgen messen zijn niet toegestaan in Australië. Messen met een vaste snede, zoals keuken- of jachtmessen, mag u wel meenemen, maar ze moeten worden aangegeven. U mag geen pepperspray invoeren, tenzij u een speciale vergunning heeft, die alleen wordt afgegeven voor gebruik door politie en overheid. Nagemaakte merkkleding, accessoires of cosmetica, nagemaakte goederen en illegaal gekopieerde dvdʼs zijn allemaal illegaal.

Om een lang verhaal kort te maken: als u niet helemaal zeker weet of uw bezittingen zijn toegestaan, zelfs na controle van de vereisten, is het raadzaam ze aan te geven om vertragingen, extra kosten en inbeslagneming te voorkomen.

Een visum Australië aanvragen

Voordat u met zorg uw koffers pakt om ‘down underʼ te gaan, zorg ervoor dat u een visum voor Australië aanvraagt. Reizigers uit Nederland, België, andere landen van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk kunnen eenvoudig online een eVisitor visum Australië aanvragen. Dit visum is vanaf de dag van toekenning 12 maanden geldig en en kan binnen deze geldigheidstermijn een onbeperkt aantal keren gebruikt worden voor een reis naar Australië. Met dit visum mag u tot maximaal 3 maanden aaneengesloten in Australië verblijven.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.