Nieuwsbericht | | 15-01-2019 | ±3 minuten leestijd

Australië heeft een aantal veranderingen aangekondigd voor het visum Australië in 2019. Zo krijgen immigranten meer kansen om in Australië te komen werken. Bovendien komt er een nieuw ouder-visum. Dat visum is bedoeld voor ouders van migranten. Het visum geeft recht op een verblijf tot maximaal vijf jaar in Australië. Voor Nederlandse en Belgische reizigers blijven de visumvoorwaarden hetzelfde. Dat betekent dat toeristen nog steeds een visum Australië aan dienen te vragen.

1. Visum Australië verandert in sommige gevallen

In sommige gevallen verandert het immigratie- en visumbeleid in Australië. Dat heeft ermee te maken dat Melbourne en Sydney steeds verder groeien, waardoor er sprake is van overbevolking. Om het immigreren naar minder drukke gebieden aantrekkelijker te maken, heeft de Australische regering een aantal maatregelen genomen. Volgens de minister van Immigratie, David Coleman, waren de veranderingen nodig om migranten ook naar andere gebieden te leiden.

Zo is er een visum dat migranten met lagere vaardigheden alsnog een kans geeft. Deze migranten zijn nodig om werkzaamheden op bijvoorbeeld boerderijen uit te voeren. De laatste jaren is er een groeiende vraag naar werknemers die minder vaardig zijn en een lager inkomen accepteren.

2. Visum ouders migranten mogelijk

Bovendien komt er een nieuwe visum mogelijkheid bij. Ouders van migranten kunnen tot vijf jaar in Australië blijven. Het nieuwe visum is vanaf het tweede deel van 2019 beschikbaar. Daarmee komt de Australische regering tegemoet aan de verkiezingsbelofte van 2016. Een dergelijk visum gaat zo’n 5000 tot 10.000 Australische dollar kosten.

3. Visums voor partners worden moeilijker aan te vragen

Het visum Australië waarbij geliefden bij elkaar kunnen komen, wordt moeilijker aan te vragen. Naar verluidt is er veel sprake van schendingen van de Immigratiewet. Daarom gaat de overheid een nieuwe procedure invoeren. Dat betekent dat men langer moet wachten totdat het partner visum wordt toegekend. Er kan een wachttijd zijn van ongeveer twaalf weken, zegt de Australische overheid.

4. Zakenvisum Australië heeft minder voorwaarden

Om meer zakenlui naar Australië te trekken, verandert het zakenvisum. Het is niet meer nodig om een bewijs van investering te overleggen. Het speciale visumprogramma loop tot november 2021 en is vooral bedoeld om specialisten naar Australië te laten komen.

5. Minder permanente visa voor immigranten

Om overbevolking in Sydney en Melbourne terug te dringen, worden er een stuk minder visa voor immigranten uitgereikt. In totaal kunnen er straks jaarlijks 160.000 immigranten op een permanent verblijfsvisum rekenen. In de toekomst zal het aantal beschikbare visums nog verder afnemen.

Op reis naar Australië? Vraag een visum Australië aan

Wie op reis wil naar Australië, heeft daarvoor een visum Australië nodig. Deze is bedoeld voor vakanties en zakenreizen en is gemakkelijk online aan te vragen. Het proces duurt ongeveer vijf minuten. Een visum Australië aanvragen kost € 24,95 per persoon. Het is belangrijk het juiste visum te kiezen. Het eVisitor visum is beschikbaar voor vakanties en zakelijk toerisme. Er mag ook vrijwilligerswerk op het visum worden gedaan, of een korte studie met een maximale looptijd van 3 maanden.

Het ETA Australië is een elektronische reistoestemming en is niet hetzelfde als het eVisitor visum. Wij raden aan gebruik te maken van het eVisitor visum. De voorwaarden zijn hetzelfde en de aanvraag ervan is een stuk goedkoper. Zowel kinderen als volwassenen dienen ieder een eigen paspoort en visum te hebben. Er zijn verschillende voorwaarden voor het visum Australië.

Visum Australië aanvragen

Het aanvragen van een visum Australië kan eenvoudig online. We raden aan het visum op tijd aan te vragen. Al bij het inchecken op de vlucht naar Australië moeten reizigers het visum Australië laten zien. Deze wordt per e-mail toegestuurd. Neem deze mee in de handbagage. Vergeten een visum Australië aan te vragen? Kies dan voor een spoedaanvraag. Deze wordt in 90% van de gevallen binnen drie dagen toegekend.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.