Nieuwsbericht | | 07-04-2021 | ±4 minuten leestijd

Jaarlijks reizen veel jongeren naar Australië om daar in een tussenjaar of de zomervakantie aan de slag te gaan als au pair. De maximale verblijfsduur van zowel het eVisitor als het ETA Australië bedraagt drie maanden. Beide varianten van het visum Australië zijn daarom geschikt voor korte verblijven. Voor het werk als au pair heeft u echter een WHVA nodig.

De voordelen van het werk als au pair in Australië

Internationale contacten leggen, het dagelijks leven van een andere cultuur meemaken, het prachtige landschap met eigen ogen bewonderen en tegelijkertijd geld verdienen? Als au pair in Australië is dit allemaal mogelijk. Een ander voordeel van het werken als au pair in Australië is de mogelijkheid voor jongeren om hun Engels te verbeteren en zelfstandiger te worden. Ook de Australische gastgezinnen hebben er baat bij: de ouders kunnen gaan werken, terwijl er voor hun kinderen en huishouden gezorgd wordt. Het werk van een au pair bestaat voornamelijk uit oppassen, maar het komt ook voor dat de kinderen met hun huiswerk geholpen moeten worden of dat er andere huishoudelijke taken gedaan moeten worden (zoals koken of het wassen van kleding).

Om in Australië als au pair aan de slag te kunnen is een beschikbaarheid van een maand vaak al voldoende, maar er zijn ook au pairs die er geen genoeg van kunnen krijgen en die besluiten twee jaar lang bij verschillende gezinnen als au pair te gaan werken. Reizigers mogen namelijk maximaal zes maanden voor dezelfde werkgever in Australië werken. Bijna iedereen tussen 18 en 30 jaar kan au pair worden. De meeste organisaties vereisen logischerwijs wel een aantoonbare ervaring met kinderen, vaak van zo’n tweehonderd uur. Verder wordt ervan uitgegaan dat degene die naar de functie van au pair solliciteert beschikt over basiskennis van de Engelse taal om met het gezin te kunnen communiceren en de kinderen eventueel met hun huiswerk te kunnen helpen. Tijdens de sollicitatieprocedure, die in de meeste gevallen een aantal weken in beslag neemt, wordt er voor vertrek al nagegaan of er een klik is tussen de au pair en het gastgezin.

Eropuit naar buurland Nieuw-Zeeland

Na het werk als au pair in Australië kunt u er met het verdiende geld voor kiezen een bezoek te brengen aan het prachtige Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland bestaat uit het Noordereiland, het Zuidereiland en een aantal kleine eilanden. Net als Australië beschikt het land over adembenemend mooie landschappen.

Met het visum Nieuw-Zeeland (NZeTA) is het mogelijk drie maanden in Nieuw-Zeeland te verblijven en van daaruit terug te vliegen naar Nederland of België. Ook in Nieuw-Zeeland zijn er veel mogelijkheden om geld te verdienen als au pair, maar ook in dat geval volstaat een NZeTA niet.

Met een contract van veertig uur houdt u weinig vrije tijd over, maar een contract van tien tot dertig uur geeft meer dan genoeg ruimte om na werktijd te ontspannen op de stranden van Auckland, een wandeling te maken door de nationale parken of een van de vele highlights van het land te bezichtigen. Een NZeTA volstaat niet als u als au pair aan de slag wilt in Nieuw-Zeeland, maar is wel geschikt als u na uw werk in Australië als toerist een bezoekt wilt brengen aan dit prachtige land.

Visum Australië

De online aan te vragen visa Australië (het eVisitor Australië en het ETA Australië) voldoen dus niet voor reizen die langer duren dan drie maanden en ook niet voor reizen waarbij in Australië betaald werk uitgevoerd wordt, ook al duurt het verblijf korter dan drie maanden. Reizigers die van plan zijn langer dan drie maanden in Australië te blijven of er als au pair aan de slag te gaan kunnen afhankelijk van hun nationaliteit een Working Holiday visum Australië of een Work And Holiday visum aanvragen.

Visum Nieuw-Zeeland (NZeTA)

Als u van plan bent ook een bezoek te brengen aan Nieuw-Zeeland, is bovendien een NZeTA visum vereist. Dit is een elektronische reistoestemming die nodig is om naar Nieuw-Zeeland te reizen. Een NZeTA kan binnen enkele minuten eenvoudig vanuit huis aangevraagd worden via deze website. Na toekenning wordt het NZeTA gekoppeld aan het paspoort en reizigers dienen dan ook in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Dit paspoort moet nog drie maanden geldig zijn na het vertrek uit Nieuw-Zeeland. Ook voor het NZeTA geldt een maximale verblijfsduur van drie maanden en dit visum is niet geschikt voor wie in Nieuw-Zeeland wil gaan werken als au pair.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.nl is officieel partner van de International Air Transport Association, IATA, met lidnummer 57231226, treedt op als bemiddelaar, is geen advocatenkantoor, heeft ook geen advocaten in dienst, levert geen juridisch advies en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.