Nieuwsbericht | | 16-05-2024 | ±3 minuten leestijd

Reizigers die meerdere reizen naar India willen maken of langdurig in het land willen blijven, kunnen een visum met een geldigheidsduur van 1 of 5 jaar aanvragen. Deze langetermijnvisa zijn beschikbaar voor verschillende reisdoelen. Het standaard toeristenvisum voor India is 30 dagen geldig.

Het toeristenvisum India voor 30 dagen

Het standaard toeristenvisum voor India is 30 dagen geldig. Reizigers mogen met dit visum twee keer naar India reizen en in totaal maximaal 30 dagen in het land verblijven. Voor de meeste toeristen zijn 30 dagen voldoende voor hun reisplannen, waardoor dit het populairste toeristenvisum is. Doordat reizigers met dit visum twee keer naar India mogen reizen, is het ook geschikt voor bijvoorbeeld cruisereizigers. Reizigers die eerst in India arriveren, vervolgens naar Nepal of een ander land doorreizen en uiteindelijk weer naar India terugkeren, kunnen ook gebruikmaken van dit visum. Het toeristenvisum met een geldigheidsduur van 30 dagen kan snel en eenvoudig online worden aangevraagd.

Een gebouw op een heuvel in JaipurHet Gaitore Ki Chhatriyan was vroeger een koninklijk crematorium

Het visum India voor 1 jaar

Het Indiase visum met een geldigheidsduur van 1 jaar is ook erg populair onder toeristen. De geldigheidsduur van het visum begint op het moment van toekenning. Reizigers mogen binnen 1 jaar na de uitgifte van dit visum zo vaak ze willen naar India reizen, maar de maximale lengte van ieder verblijf in India is beperkt tot 90 dagen. Ook mogen reizigers met dit visum ieder kalenderjaar maximaal 180 dagen in India doorbrengen. Het 1-jarig visum India is beschikbaar in een variant voor toeristen en een variant voor zakenreizigers. Voor zakelijke reizen wordt een toeslag berekend en moeten extra documenten worden aangeleverd. Zakenreizigers mogen met dit visum maximaal 180 aaneengesloten dagen in India verblijven.

Net als het 30-dagen visum kan ook het visum met een geldigheidsduur van 1 jaar online worden aangevraagd. De aanvraagprocedure verschilt nauwelijks van de aanvraagprocedure voor het visum dat 30 dagen geldig is. Het 1-jaar visum is wel duurder en er worden vaker steekproefcontroles doorgevoerd, waardoor aanvullende informatie of documenten moeten worden aangeleverd.
Vraag hier een visum India met een geldigheidsduur van 1 jaar aan

Het visum India voor 5 jaar

India biedt ook een visum aan dat 5 jaar geldig is. De geldigheidsduur gaat op het moment in dat het visum wordt toegekend. Het 5-jaar visum is alleen beschikbaar voor toeristische reisdoelen, dus het is niet geschikt voor zakenreizigers. Voor het gebruik van het 5-jaar visum voor India gelden vergelijkbare regels als voor het visum dat 1 jaar geldig is. Dit betekent dat reizigers met dit visum per verblijf maximaal 90 dagen en per kalenderjaar maximaal 180 dagen in India door mogen brengen.

Het visum India dat 5 jaar geldig is kan online via de Indiase immigratiedienst worden aangevraagd. Aangezien de kosten van dit visum hoger zijn dan de kosten van visa met een kortere geldigheidsduur, wordt dit visum alleen aanbevolen als men weet dat men in de komende 5 jaar regelmatig naar India gaat reizen. Ook is de kans groot dat aanvragers meer informatie moeten aanleveren over de redenen waarom ze een visum nodig hebben dat 5 jaar geldig is.

Visum online of bij de ambassade aanvragen

De meeste reizigers kunnen het visum voor India eenvoudig online aanvragen. Hiervoor is geen bezoek aan de ambassade nodig en er hoeven ook geen documenten per post opgestuurd te worden. Alle benodigde informatie kan digitaal worden ingediend en nadat de aanvraag is goedgekeurd, wordt het visum digitaal verstrekt. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt aanbevolen om het visum bij de Indiase ambassade aan te vragen, bijvoorbeeld als de duur van het geplande verblijf in India langer is dan 180 dagen of als men voor een Indiaas bedrijf wil gaan werken.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,47 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.