Nieuwsbericht | | 08-04-2019 | ±4 minuten leestijd

De regering van India heeft een aantal aanpassingen gemaakt aan de procedure voor het aanvragen van een e-visum India. Zowel Nederlandse als Belgische reizigers moeten in het bezit zijn van een e-visum India, voordat zij naar India reizen.

Volgens de overheid van India wordt het dankzij de laatste wijzigingen gemakkelijker voor buitenlandse toeristen om een e-Tourist of e-Business visum aan te vragen. Bovendien is het gemakkelijker om meerdere keren het land in- en uit te reizen. Het ministerie van Toerisme werkt hiervoor nauw samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Wijzigingen eVisum India

De regering van India heeft een aantal belangrijke wijzigingen gemaakt aan zowel het eTourist visum India als het eBusiness visum India. Zo is het nu mogelijk meerdere malen het land in te reizen en is de geldigheidsduur van het visum aanzienlijk verlengd. Bovendien hoeven reizigers niet meer maximaal driemaal het visum aan te vragen. Buitenlandse reizigers komen er nu voor in aanmerking om het visum meerdere keren aan te mogen vragen.

Wijzigingen aan het eTourist visum India

Er zijn een aantal wijzigingen gemaakt aan het eTourist visum India. Zo blijft het visum India nu maximaal een jaar geldig. Dat betekent dat men een langere periode te tijd heeft om het land in- en uit te reizen. Het nieuwe eTourist visum is een stuk voordeliger, omdat men onbeperkt meerdere keren gedurende een jaar lang in- en uit mag reizen.

Belangrijk te onthouden is dat men nog steeds niet langer dan 90 dagen in totaal in India op het visum mag verblijven. Er geldt enkel een uitzondering voor landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Japan. Zij mogen maximaal 180 dagen verblijven. Als zij korter blijven, hoeven zij geen visum aan te vragen. Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt dat zij wel een eVisum India nodig hebben en daarmee maximaal 90 dagen mogen verblijven, al is het visum een jaar geldig.

Bovendien mogen reizigers nu meerdere keren per jaar een eTourist visum India aanvragen. Voorheen mocht men maximaal driemaal een visum aanvragen. Die beperking is nu opgeheven, zo meldt het Ministerie van Toerisme in India.

Wijzigingen aan het eBusiness visum India

Daarnaast heeft het Ministerie van Toerisme in India ook wijzigingen aan het eBusiness visum India aangebracht.

Zo mogen zakenreizigers uit landen die in aanmerking komen voor een eBusiness visum niet langer dan 180 dagen per aangevraagd eVisum India in het land verblijven. In sommige gevallen is het niet nodig om een dergelijk visum aan te vragen. Er geldt een ontheffing voor de hierboven genoemde landen.

Verdere wijzigingen aan het eVisum India

Andere wijzigingen die voor beide soorten eVisum India gelden, is dat het mogelijk is om op twee extra luchthavens het land te betreden met een eVisum India. De twee luchthavens zijn Bhubaneswar en Port Blair. Daarmee komt het totaal op 28 luchthavens waarbij het mogelijk is om het land binnen te komen. Bovendien is het mogelijk om als buitenlandse reiziger een normaal eTourist visum aan te vragen wanneer men een bruiloft wil bijwonen. Het aparte visum hiervoor is afgeschaft.

Reizigers die ziek worden tijdens de reis hoeven bovendien hun visum niet meer om te laten zetten naar een eMedical visum om behandeld te worden. Het is mogelijk met het eTourist visum een medische behandeling te ondergaan. Daarvoor moet er wel sprake zijn van nood.

eVisum India aanvragen

Het eVisum India aanvragen is verplicht voor alle Nederlanders en Belgen die naar India willen reizen. Dit geldt voor zowel toeristen als zakenreizigers. Kinderen en baby’s moeten beschikken over een eigen eVisum India, ook als zij in het paspsoort van hun ouders zijn bijgeschreven.

Om het eVisum India aan te kunnen vragen, moet men over een paspoort beschikken dat nog tenminste zes maanden geldig is bij aankomst in India. Bovendien moet men beschikken over een duidelijke scan of foto van het paspoort en een recente pasfoto. Voor zakenreizigers geldt bovendien dat zij hun visitekaartje moeten kunnen overleggen. Verder moeten reizigers alle documenten printen en bij het paspoort voegen. Er zijn een beperkt aantal luchthavens waarop men mag arriveren.

Het aanvragen van een eTourist, eMedical of eBusiness visum kan 24 uur per dag, zeven dagen per week op onze website. Het aanvragen duurt ongeveer 15 minuten en kost € 109,95 per persoon. Meestal krijgt men binnen twee dagen, maximaal vier werkdagen al bericht of de aanvraag is goedgekeurd.

Spoedvisum eVisum India

Wie met spoed een eVisum India nodig heeft, kan een spoedaanvraag indienen. Deze aanvragen worden in 90 procent van de gevallen al de volgende dag goedgekeurd. De overheid van India keurt de aanvragen nog steeds met de hand goed, waardoor er geen garantie kan worden gegeven op levertijden.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.