Nieuwsbericht | | 24-01-2019 | ±3 minuten leestijd

De overheid van India heeft aangekondigd de geldigheidsduur van het e-visum India naar tien jaar te willen verlengen. Dat zou betekenen dat toeristen vaker naar India kunnen reizen op hetzelfde visum, mits zij een multiple entry visum hebben. Momenteel is een visum India nog slechts tot zestig dagen na aankomst in India geldig. Een e-visum India is voor toeristen en zakenreizigers altijd een double entry visum.

'Visum India aanvragen nog steeds lastig'

De Minister van Buitenlandse Zaken van India geeft aan dat veel reizigers het aanvragen van een e-visum India nog steeds lastig vinden, ondanks dat het tegenwoordig mogelijk is de aanvraag online in te dienen. Daarom zorgt de overheid voor meer informatie omtrent het aanvragen van een e-visum India, om zo meer reizigers te bereiken.

Door middel van de verlenging van de geldigheid van het e-visum India tot 10 jaar, wil de overheid van India het land aantrekkelijker maken voor bezoekers. Ook wordt het aantal keren dat men India mag betreden met het medische e-visum India opgehoogd. Met dit e-Medical visum mogen reizigers momenteel slechts drie keer per jaar naar India reizen op hetzelfde visum.

Dat is niet voldoende voor reizigers die na een operatie bijvoorbeeld nog een keer op controle moeten komen, stelt de overheid van India. Daarnaast wil India ook het aantal personen dat op een medisch e-visum mag reizen verhogen van twee naar vier personen. Daarmee volgt India het voorbeeld van onder andere Maleisië.

Voorwaarden e-visum India aanvragen

Het e-visum India aanvragen is verplicht voor alle Nederlandse en Belgische reizigers die naar India willen reizen. Dat geldt voor toeristen, zakenreizigers, kinderen en baby’s. Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een eigen e-visum. Het visum India is geschikt voor reizigers die minder dan zestig dagen in India willen verblijven.

Er zijn drie soorten e-visa India: het e-Tourist visum India, het e-Medical visum India en het e-Business visum India. Voor alledrie de visa geldt een maximale verblijfsduur van zestig dagen. Met de nieuwe regels zou dat tien jaar kunnen worden.

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan het aanvragen van een e-visum India. Zo moet men een paspoort (geen identiteitskaart) hebben dat nog minimaal zes maanden geldig is op het moment van aankomst in India, de scan van het paspoort en de pasfoto die moeten worden aangeleverd moeten duidelijk zijn en bovendien zijn er maar een beperkt aantal zee- en luchthavens waar men mag arriveren. Ten slotte moeten reizigers het e-visum India na toekenning printen en meenemen op reis. Het is verstandig het geprinte e-visum bij het paspoort te bewaren.

Een e-visum India aanvragen

Een e-visum India aanvragen kan 24 uur per dag via de website van VisumBuitenland.nl. De aanvraagprocedure duurt ongeveer 15 minuten. Een visum India kost € 59,95 per reiziger en kan eenvoudig en veilig online worden afgerekend. Het e-visum India wordt binnen vier werkdagen per e-mail toegestuurd. Men dient het document te printen en mee te nemen op reis.

Met spoed een e-visum India aanvragen

Het is ook mogelijk een spoedaanvraag voor een e-visum India in te dienen, door in het aanvraagformulier het vakje ‘spoed’ aan te vinken. De meeste spoedaanvragen worden al binnen één werkdag goedgekeurd. De overheid van India verwerkt de aanvragen handmatig, waardoor er geen garanties kunnen worden gegeven op de levertijd. Soms kan een visum drie tot vier dagen op zich laten wachten.

We raden daarom aan op tijd te beginnen met het aanvragen van een e-visum India.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 36,48 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.