Nieuwsbericht | | 29-10-2018 | ±4 minuten leestijd

Een bekende reiswebsite heeft onlangs de 20 meest problematische landen betreft visumaanvragen gepubliceerd. In het artikel komen landen voorbij waar het onmogelijk lijkt om over een geldig visum te kunnen beschikken.

De reiswebsite noteert India hoog in de lijst, met een vierde plek. Volgens de website is het elektronische visumsysteem van India zo problematisch uitgevoerd, dat het onmogelijk is om een visum India te krijgen. Wij geven tips en adviezen om binnen een paar minuten toch een visum India toegekend te krijgen. India staat in de top 10, samen met Rusland, Eritrea, Iran, China en Nigeria.

'Visum India is problematisch'

Volgens de reiswebsite is technologie iedere reizigers beste vriend, maar kan technologie ook de vijand van iedere reiziger zijn. De website stelt dat het nieuwe elektronische visumsysteem van India het meest vervelende systeem op aarde is.

India zegt zelf dat het nieuwe systeem het aanvragen van een visum India veel eenvoudiger en sneller maakt, maar website TheTravel.com stelt dat dit omgekeerd is. Veel mensen zouden het systeem ontzettend frustrerend vinden. Zo zou het online visumsysteem op sommige besturingssystemen niet werken en is het op sommige browsers niet mogelijk om het aanvraagformulier volledig af te ronden.

Voor het succesvol aanvragen van een visum India moeten reizigers alle velden op het aanvraagformulier eerlijk beantwoorden. TheTravel stelt dat in sommige gevallen reizigers bepaalde velden niet in kunnen voeren. Bovendien zou het betalingssysteem van het visum India onvoldoende werken.

De betalingen worden verwerkt door de Indiase Bank. Het bankensysteem in India zou regelmatig te maken krijgen met onbereikbaarheid. Daardoor zou het visumsysteem vaak niet te gebruiken zijn.

'Het is onmogelijk een visum India aan te vragen'

De conclusie van de reiswebsite is dat het onmogelijk is om een visum India aan te vragen. Het Aziatische land staat op de vierde positie van de twintig landen waar het vrijwel onmogelijk is om een visum aan te vragen.

Enkel landen als Nigeria, Turkmenistan en Brazilië zouden een slechter systeem hebben om een visum aan te vragen. Zo moeten reizigers in Nigeria per se een vaste baan hebben en kunnen reizigers enkel een visum Turkmenistan aanvragen als zij uitgenodigd zijn door een inwoner van het land. India heeft geen strenge visumvoorwaarden, maar heeft problemen met de infrastructuur van het systeem, waardoor het systeem vaak niet zou werken.

Een visum India aanvragen

Hoewel het systeem het volgens de website vaak niet doet, is het toch noodzakelijk een visum aan te vragen. Voor zowel Nederlandse als Belgische reizigers geldt er een visumplicht. Dat betekent dat men zonder geldig visum niet wordt toegelaten tot India.

Sinds 2015 is het mogelijk online een e-visum voor het land aan te vragen. Dit visum is alleen geldig als men korter dan 90 dagen toeristisch of 180 dagen zakelijk in India wil verblijven. Er zijn drie verschillende soorten elektronische visa, afhankelijk van het reisdoel.

Zo is er een eTourist visa India, bedoeld voor toerisme. Daarnaast kan men kiezen voor het medische visum en het visum bedoeld voor zakenreizen. Het e-visum India is een jaar geldig.

Wanneer men toch niet binnen deze periode naar India reist, verloopt het visum. Het paspoort moet nog tenminste zes maanden geldig zijn vanaf het moment dat men arriveert in India. Bovendien moet men bij het aanvragen een duidelijke scan of foto van het paspoort en de pasfoto inleveren.

Visum India aanvragen

Aanvragen van het visum India gaat via deze website een stuk eenvoudiger dan via de website van de Indiase overheid. Bij ons is het mogelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week een visum India aan te vragen. Het aanvragen van het eTourist visum, eMedical visum of eBusiness visum duurt ongeveer 15 minuten.

Het visum kost € 59,95 per persoon en is eenvoudig af te rekenen aan de hand van iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Het visum India wordt dan binnen vier werkdagen per e-mail verzonden. Print het document voordat men op reis gaat naar India.

Het voordeel van het aanvragen van een visum middels deze website, is dat er gebruik wordt gemaakt van een ander systeem. Daardoor krijgt de aanvrager niets te maken met het haperende systeem in India. Wij regelen de visumaanvraag voor de reiziger.

Visum India met spoed aanvragen

Het is ten slotte mogelijk een visum India met spoed aan te vragen, mocht men op korte termijn een visum nodig hebben. Vul het normale aanvraagformulier in en vul vervolgens ‘Spoed’ aan. 90 procent van alle spoedaanvragen worden de volgende dag al goedgekeurd. Daarna wordt het visum per e-mail verzonden.

De overheid in India verwerkt de aanvragen handmatig. Daarom kunnen wij geen garanties geven dat het visum op tijd wordt geleverd. Soms kan de aanvraag van een visum met spoedaanvraag toch drie of vier dagen duren.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,51 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.