Nieuwsbericht | | 08-01-2020 | ±3 minuten leestijd

Reizigers die naar India reizen hebben een visum India nodig. Deze reistoestemming is online te verkrijgen. Nadat het formulier is ingevuld en de betaling is gedaan, moet een pasfoto geüpload worden. En dit is waar menig reiziger over struikelt.

Visum India aanvragen

Het visum India aanvragen kan een bijzonder ingewikkelde taak zijn voor de onervaren reiziger. Maar ook ervaren reizigers uiten geregeld hun onvrede over het Engelstalige aanvraagsysteem van de Indiase immigratiedienst. De voornaamste klacht is dat het formulier extreem uitgebreid is. De immigratiedienst wil alles over de reiziger weten, tot in de kleinste details. Dit begint met algemene vragen over leeftijd en geboorteplaats, maar deze worden uiteindelijk zo specifiek dat zelfs naar zaken als de baan van de vader en de geloofsovertuiging van de reiziger wordt gevraagd. De immigratiedienst van India geeft aan dat het hen puur om de nationale veiligheid te doen is.

Paspoortscan en pasfoto

Om een visum India aan te kunnen vragen moet eerst het aanvraagformulier worden ingevuld, waarna de betaling wordt afgerond. Vervolgens moeten er twee documenten geüpload worden: een scan van het paspoort, en een pasfoto. De scan van het paspoort spreekt redelijk voor zich; zolang alles op de informatiepagina helder in beeld is en geen informatie bedekt of onduidelijk is, zal de scan worden goedgekeurd. Het scannen van het paspoort kan met elk scanapparaat (zoals de meeste printers) worden gedaan, of door een duidelijke foto te nemen van de informatiepagina van het paspoort en deze te uploaden naar de computer.

Pasfotovereisten

De pasfoto moet voldoen aan alle voorwaarden die de overheid van India eraan stelt. De overheid van India hanteert bijzonder strenge regels met betrekking tot de pasfoto’s voor het visum India. De pasfoto moet exact vierkant zijn uitgesneden. De foto moet tevens scherp en egaal van kleur zijn. De persoon moet op de foto staan met het hoofd in het midden, vooruitkijkend met de ogen open en met een neutrale blik op het gezicht. Hoofddeksels zijn niet toegestaan, behalve voor religieuze doeleinden, en zelfs dan moet het gezicht volledig zichtbaar zijn. Gezichtsbedekkende kleding is helemaal niet toegestaan. Er mogen geen schaduwen aanwezig zijn.

Automatische bijsnijd-tool

Zoals duidelijk moge zijn is de lijst met vereisten voor de pasfoto voor het visum India zeer lang. Dit kan een afschrikwekkende werking hebben, en het is niet verrassend dat zoveel reizigers hier de mist in gaan. VisumBuitenland.nl is zich bewust van dit probleem, en heeft stappen genomen om de aanvraagprocedure zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door een visum aan te vragen via VisumBuitenland.nl kunt u gebruik maken van hun automatische bijsnijd-tool.

Nadat het aanvraagformulier is ingevuld en de betaling is gedaan krijgt de reiziger een e-mail toegestuurd met het verzoek om de paspoortscan en pasfoto te uploaden. Deze e-mail heeft tevens een link die doorverwijst naar de uploadpagina, waar de documenten geleverd kunnen worden. Deze uploadpagina heeft een automatische bijsnijd-tool, die ervoor zorgt dat de geüploade foto precies het juiste formaat krijgt. Dit bespaart niet alleen veel werk, maar zorgt er ook voor dat je 100 procent zeker bent dat de foto het correcte formaat heeft. Het enige waar de reiziger zich nog zorgen over hoeft te maken is dat de foto scherp is en dat het gezicht volledig in beeld is.

Handmatige controle

Uiteraard is de grootte van de foto niet het enige wat van belang is. Zoals eerder vermeld zijn er een heel scala aan vereisten voor het pasfoto voor het visum India. India is vrij strikt met deze regels. Zelfs een kleine glimlach kan er al toe leiden dat een visumaanvraag geweigerd wordt. Bent u onzeker of uw foto correct is, misschien omdat u bang bent dat de achtergrond te donker is? Alle foto’s die geüpload worden via VisumBuitenland.nl worden handmatig gecheckt door een visumspecialist. Als er iets mis blijkt met uw foto wordt er direct contact met u opgenomen om u te informeren over het probleem. U krijgt dan de kans om een nieuwe foto te uploaden, die weer opnieuw wordt gecontroleerd. Zo bent u er zeker dat de aanvraag voor het visum India in goede orde wordt verwerkt.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,51 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.