Nieuwsbericht | | 30-01-2018 | ±4 minuten leestijd

Onder bepaalde voorwaarden kunnen buitenlandse toeristen en zakenmensen tot twee maanden in India verblijven, als zij een e-visum hebben. Met eerdere visa was het niet mogelijk voor een langere periode in India te verblijven. Er gold toen een maximum verblijf van dertig dagen. India heeft de verblijfsduur daarmee verdubbeld.

De minister van Binnenlandse Zaken, Rajnath Singh, heeft dat bekendgemaakt. De autoriteiten in India hebben met het plan ingestemd. Daarmee moet het voor toeristen gemakkelijker worden een visum voor langere tijd aan te vragen.

Langer verblijf in India dankzij nieuwe visumregelsLanger verblijven in India dankzij de nieuwe visumregels

Nieuwe voorwaarden voor visums

Voor alle visa gelden de nieuwe voorwaarden. Dit betekent dat zowel het zakelijke digitale visum, het medische digitale visum als het toeristische digitale visum de nieuwe voorwaarden gelden. Met het nieuwe visum kunnen toeristen die naar buurlanden zoals Bhutan willen, vrij doorreizen en later weer terugkeren naar India.

De overheid heeft nieuwe regels rondom het visum ingesteld, om zo het toerisme en zakenreizen aantrekkelijker te maken. Bovendien is het nieuwe e-visum bedoeld om potentiële investeerders naar India te trekken.

Het digitale visum India is opgedeeld in drie verschillende categorieën: het ‘e-tourist visum‘, het ‘e-business visum‘ en het ‘e-medical visum‘. Voor alle drie visa geldt een maximale verblijfsduur van maximaal twee maanden. Bovendien worden de meeste e-visa binnen 72 uur verstrekt.

De minister van Binnenlandse Zaken heeft bovendien gemeld dat er verschillende nieuwe balies zijn geopend om medische toeristen te helpen wanneer zij zijn aangekomen op het vliegveld.

Medisch toerisme India

Toeristen met een medisch visum kunnen hulp krijgen bij hun verblijf. Zij kunnen zich wenden tot de balie bij de vliegvelden van: Delhi, Mumbai, Kolkata, Chennai, Bengaluru en Haiderabad. Bovendien is er een nieuw visum geïntroduceerd: het F-visum. Daarmee kan men maximaal een jaar verblijven in India.

Een ander visum India is het intern visum (stage visum). Deze is bedoeld voor reizigers die een stage in India willen volbrengen. De nieuwe regels maken het mogelijk voor inwoners van 161 landen om gemakkelijk en snel een visum aan te vragen. Bovendien biedt het visum ook toegang tot verschillende zeehavens, waaronder: Kochi, Goa en Mangalore.

Biometrische identificatiemiddelen

Bovendien gaat India meer gebruikmaken van hedendaagse technieken, zoals het invoeren van een biometrisch visum. Met het biometrisch visum kunnen reizigers tot wel vijf jaar verblijven op het toeristenvisum of zakenvisum.

Visum India aanvragen

Informatie vinden over dit visum en het aanvragen van een visum India kan gemakkelijk via deze website. De aanvraag via het aanvraagformulier neemt ongeveer 15 minuten in beslag en kan 24 uur per dag worden aangevraagd. Het is mogelijk voor meerdere personen tegelijk een visum aan te vragen. De kosten van een visum bedragen € 59,95 per persoon en wordt binnen maximaal vier werkdagen verstrekt. India heeft nog geen automatisch systeem, waardoor het gemiddeld twee dagen duurt om een visum India te verstrekken.

Het is ook mogelijk een spoedaanvraag in te dienen. Deze visa krijgen tegen een meerprijs voorrang op de overige aanvragen. Het is niet mogelijk een levergarantie te bieden, ook niet bij spoed. Dit betekent dat de toerist er goed aan doet ruim van tevoren een visum aan te vragen.

Is het nodig om het visum te printen

Moet ik het visum printen?
Het e-visum India is een digitaal document. Toch is het raadzaam het document ook te printen en mee te nemen wanneer men naar India vertrekt, zo zegt de minister van Binnenlandse Zaken, Singh. In India zijn er controles op geldige identiteitsbewijzen en visa. Zorg er daarom voor dat u dergelijke documenten bij de hand heeft. De aanvrager krijgt binnen maximaal vier werkdagen een e-mail met het goedgekeurde visum.


Bij aankomst dient de reiziger het visum te tonen aan de Immigratiedienst in India. Wanneer het document is goedgekeurd, wordt er toegang tot het land verschaft.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 35,92 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.