Nieuwsbericht | | 25-04-2018 | ±4 minuten leestijd

Turkse reizigers kunnen de komende jaren het visum India nog steeds niet online aanvragen. Inmiddels kan het visum India online aan worden gevraagd door burgers van 160 landen, waaronder Nederland en België. Nederlandse en Belgische reizigers kunnen eenvoudig online een elektronisch visum voor India aanvragen.

Turkije maakt nog geen deel uit van de landen die het visum online kunnen aanvragen, en dat zal de komende tijd ook niet veranderen, zegt de Turkse ambassadeur Sakit Ozlan Torunlar.

Visum India voor Turkije

Turkse reizigers kunnen het visum India nog steeds niet online aanvragen, ondanks het handelsverdrag ter waarde van 6,5 miljard dollar dat India en Turkije onlangs hebben gesloten.

Het handelsverdrag is goed voor de handel tussen Europa en Azië, stelt Torunlar. Turkije had dan ook graag gezien dat het ook in aanmerking zou komen voor het e-visum. Des te meer omdat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en minister-president Narendra Modi van India afgelopen mei hebben afgesproken in 2020 een handelsverdrag te sluiten ter waarde van 10 miljard dollar.

Jal Mahal (water paleis), Jaipur, IndiaJal Mahal (waterpaleis), Jaipur, India

Visum Turkije voor burgers van India

Andersom kunnen inwoners van India al een hele tijd met een digitaal visum Turkije naar Turkije reizen. De Turkse ambassadeur stoort zich aan het feit dat Turkije uitgesloten blijft van de mogelijkheid om een digitaal visum India aan te vragen. De ambassadeur wijst India erop dat het online aanvragen van een visum voor Turkije wel al mogelijk is voor Indiase burgers. Momenteel bevindt de Turkse delegatie zich in India.

Het afgelopen jaar hebben 90.000 Indische reizigers Turkije bezocht, goed voor zo'n 70 procent van alle visumaanvragen, stelt de Turkse delegatie.

Problemen digitaal visum India

Er zijn een aantal problemen die ertoe hebben geleid dat Turkije werd uitgesloten van de lijst met 160 landen die online een visum India aan kunnen vragen. Vorig jaar stelde Erdogan dat er een aantal problemen waren. Hij stelde voor dat de Turkije en India hun eigen munt zouden behouden en dat de Kamer van Koophandel van beide landen zowel een hoofdkantoor in India als in Turkije zouden moeten openen.

Volgens Sakit Ozlan Torunlar is het handelsverdrag met India flink in het voordeel van India. “Het belangrijkst is nu om te kijken hoe we onze handel kunnen vergroten”, stelt Torunlar tegen de Indian Express. Daarnaast wijst hij erop dat Turkish Airlines sinds 2011 iedere week zeven vluchten uitvoert vanuit Delhi en Mumbai naar Turkije.

Visum India voor Nederlandse en Belgische reizigers

Voor Nederlandse en Belgische reizigers gelden er andere regels met betrekking tot het online visum India dan voor reizigers uit Turkije. Terwijl Turkse reizigers enkel een papieren visum aan kunnen vragen bij het Indiase consulaat in Turkije, is dat voor Nederlandse en Belgische reizigers niet het geval. Nederland en België behoren namelijk tot de 160 landen waar India een verdrag mee heeft gesloten, waardoor Nederlandse en Belgische reizigers online een elektronisch visum India kunnen aanvragen. Het elektronische visum India kan binnen 15 minuten online worden aangevraagd en het is dan niet nodig met het paspoort naar een ambassade of consulaat te gaan. Het is mogelijk het visum voor meerdere reizigers tegelijk aan te vragen door alle gegevens in één aanvraagformulier in te vullen. Zorg ervoor dat alle paspoortgegevens correct worden overgenomen. Het visum India kost € 59,95 per persoon.

Het visum India wordt na betaling (met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard) binnen enkele dagen per e-mail toegestuurd. Alle reizigers, zowel toeristen als zakenreizigers, dienen in het bezit te zijn van een visum India, dit geldt ook voor kinderen en baby's. Alle reizigers moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort en een eigen visum India.

Er zijn drie soorten visa voor India die online kunnen worden aangevraagd: het ‘eTourist visa India’, speciaal voor toeristen, het ‘eMedicial visa India’, bedoeld voor medische bezoeken en het ‘eBusiness visa India’, bedoeld voor zakenreizen. Lees hier meer over de verschillende visums voor India.

Bij alle drie de visa mag men in totaal maximaal 60 dagen in India verblijven. Met het visum kan men het land twee keer in- en uitreizen. De geldigheidsduur gaat in vanaf de eerste aankomst in India. De daadwerkelijke aankomstdatum mag niet meer dan 30 dagen afwijken van de datum die is ingevuld in het aanvraagformulier van het e-visum India. Het is mogelijk meer dan twee keer per kalenderjaar een visum voor India aan te vragen. Op het moment van aankomst in India dient het paspoort van de reiziger nog tenminste zes maanden geldig te zijn.

Spoedaanvraag visum India

Heeft u met spoed een visum India nodig? In dat geval is het mogelijk een spoedaanvraag in te dienen. Voor de spoedaanvraag kan men het normale aanvraagformulier gebruiken, waarin de optie ‘spoed’ kan worden aangevinkt. Voor het indienen van een spoedaanvraag wordt een kleine toeslag gerekend. De meeste visa die met spoed worden aangevraagd, worden binnen één dag goedgekeurd en per e-mail toegestuurd. De verwerking in India gaat handmatig, waardoor er geen garantie kan worden gegeven op de levertijd, ook niet in geval van spoed.

In sommige gevallen kan een aangevraagd visum drie of vier dagen op zich laten wachten, bijvoorbeeld als de overheid in India meer tijd nodig heeft om de aanvraag te keuren. Vraag daarom op tijd een visum India aan.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,51 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.