Nieuwsbericht | | 05-08-2022 | ±4 minuten leestijd

De kust van Zuid-oost Azië is adembenemend en oneindig mooi. De Indische Oceaan nodigt zich dan ook uitstekend voor een cruise langs meerdere landen. India is een van de landen die tijdens een cruisevakantie uitstekend te bezoeken zijn. Lees verder voor meer informatie over een cruise naar India en het visum India.

Visum voor India cruise

Alle toeristen die naar India reizen, hebben een visum India nodig. De enige uitzondering op deze regel zijn reizigers met de nationaliteit van de Malediven. Reizigers uit Nederland en België moeten dus altijd een visum India aanvragen om het land in te mogen reizen met het vliegtuig, over land en per cruiseschip.

Reizigers die met een toeristisch doeleinde naar India willen reizen, komen in aanmerking voor het elektronisch visum voor India. Een cruisevakantie valt ook onder toerisme. Het zogenaamde e-Tourist visum is een praktisch alternatief op het papieren visum, omdat het volledig online aangevraagd kan worden. Het is daarom ook niet nodig om een afspraak te maken bij een ambassade of consulaat om documenten aan te leveren, want het aanvragen kan simpelweg vanaf uw telefoon, tablet, of laptop. Zodra het visum is goedgekeurd, blijft het visum maximaal 30 dagen geldig. In deze periode mogen toeristen tot twee keer naar India reizen met hetzelfde visum. De eerste aankomst in India moet binnen de geldigheid van 30 dagen van het visum vallen. Na aankomst gaat de maximale verblijfsduur van 30 dagen in. U mag altijd 30 dagen in India verblijven, of binnen 30 dagen een tweede keer in India aankomen, zolang de eerste aankomstdag binnen de geldigheid van het visum valt.

Let op: het e-visum India wordt digitaal aan het paspoort gekoppeld waarmee het visum is aangevraagd. Het is daarom niet mogelijk om met een nieuw of ander paspoort te reizen zonder daar een nieuw visum bij aan te vragen.

Onbekende paradijzen van India

India heeft met 7517 km aan kustlijn een van de langste kustlijnen van de wereld. Met zo’n indrukwekkende kustlijn is het niet verrassend dat een cruisevakantie een van de beste manieren is om India te verkennen. Er is een overvloed aan tropische stranden om te zonnen en zwemmen, maar ook grote en kleine steden om doorheen te wandelen. Daarnaast liggen er in het oosten van de Indische Oceaan een paar verborgen parels van India, die met een cruise te bewonderen zijn.

Andaman en Nicobar eilanden

Doordat deze eilanden bijna 2000 km verwijderd liggen van het vaste land van India, worden ze vaak niet bezocht tijdens een normale vakantie in India. Nog een reden dus om te kiezen voor een cruisevakantie naar India, zodat u een bezoek kan brengen aan deze relatief onbekende stranden. Het merendeel van de ruim 570 eilanden is verboden terrein voor reizigers en alleen toegankelijk voor de inheemse bevolking van het eiland. Op deze manier worden deze onbeschrijfelijk mooie natuurgebieden niet aangetast door het massatoerisme.

Een van de eilanden die wel toegankelijk zijn voor toeristen, is Havelock Island. Hoewel deze eilanden niet ver ontwikkeld zijn op het gebied van toerisme, zijn er op Havelock Island enigszins toeristische faciliteiten en activiteiten te vinden. Samen met Neil Island, een paar km verder naar het zuiden, is het voor toeristen een van de gaafste stranden van de wereld. Om een overvloed aan toeristen te voorkomen, zijn er weinig tot geen grote cruiseschepen die de Andaman Eilanden op hun route hebben liggen.

Doordat het visum voor India 30 dagen geldig is, kunt u er ook voor kiezen om naast een grote cruise langs het vasteland, ook nog te kiezen voor een kleinere cruise langs de Andaman Eilanden. Ook als de grote cruise u buiten India brengt, mag u met hetzelfde visum nog eenmalig terug naar India reizen, zolang de aankomst en het laatste vertrek binnen de maximale verblijfsduur van 30 dagen vallen.

Vraag het toeristenvisum India aan

Zodra u van plan bent om op cruise te gaan en ongeveer een aankomstdatum weet, kunt u het visum India aanvragen. Ook als de reis pas over een paar maanden plaatsvindt. Om ervoor te zorgen dat uw visum zeker geldig is wanneer u naar India wilt reizen, wordt een aanvraag maximaal 3 weken voor de ingevulde verwachte aankomstdatum gekeurd. Een gewone aanvraag wordt vaak na 1 week goedgekeurd en een spoedaanvraag gemiddeld na 3 werkdagen. Het paspoort waarmee het visum wordt aangevraagd en waarmee dus naar India afgereisd wordt, moet bij aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Als dit niet het geval is, zult u voor het aanvragen van een visum eerst een nieuw paspoort aan moeten vragen.
Open het visum India aanvraagformulier

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,48 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.