Nieuwsbericht | | 09-03-2023 | ±3 minuten leestijd

Voor een toeristische of zakelijke reis naar India is voor de meeste reizigers, waaronder die uit Nederland en België, een visum nodig. Dit visum moet voor vertrek worden aangevraagd. Vaak is een online aan te vragen e-visum voldoende. Reizigers met de nationaliteit van een beperkt aantal landen kunnen het visum bij aankomst aanvragen.

Visumplicht voor India

Voor de meeste reizigers naar India geldt dat zij moeten voldoen aan de Indiase visumplicht. Europese reizigers, waaronder die uit Nederland en België, kunnen voor een vakantie of zakenreis meestal gebruikmaken van een e-visum India. Dit visum kan eenvoudig online worden aangevraagd. Alleen reizigers met de Indiase nationaliteit en reizigers die in het bezit zijn van een geldige OCI- of PIO-kaart hebben geen visum nodig. Ook reizigers met de nationaliteit van Nepal of Bhutan hebben in de meeste gevallen geen visum voor India nodig.

Visa on Arrival: Japanners, Zuid-Koreanen en Emirati

Reizigers uit een beperkt aantal landen hoeven het visum niet voor vertrek aan te vragen, maar kunnen ook na aankomst in India nog een visum verkrijgen. Het gaat hierbij om reizigers met een geldig standaard paspoort dat is uitgegeven door Japan, Zuid-Korea of de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Zij komen in aanmerking voor het Indiase Visa on Arrival. Ondanks dat er online nog verouderde officiële informatie te vinden is die iets anders aangeeft, is het voor reizigers met een andere nationaliteit niet meer mogelijk om na aankomst in India het zogeheten Tourist Visa on Arrival (TVOA) aan te vragen. Eerder was dit voor reizigers met de nationaliteit van een beperkt aantal andere landen, waaronder Indonesië, Nieuw-Zeeland, Vietnam, Luxemburg en Finland, nog wel mogelijk.

Aanvragen Visa on Arrival niet overal in India mogelijk

Reizigers die in aanmerking komen voor het Indiase Visa on Arrival kunnen dit visum niet overal in India aanvragen. Dit kan namelijk alleen op bepaalde Indiase luchthavens. Het gaat hierbij om de vliegvelden van Delhi, Mumbai (voorheen Bombay), Chennai, Kolkata (voorheen Calcutta), Bengaluru (Bangalore) en Haiderabad (Hyderabad). Vroeger kon het TVOA-visum ook nog op een aantal andere luchthavens worden aangevraagd.

Reizigers met de nationaliteit van de Verenigde Arabische Emiraten kunnen alleen een Visa on Arrival aanvragen als zij al eerder naar India zijn gereisd met een visum dat wel voor vertrek moet worden aangevraagd. Dit kan een fysiek papieren visum of een van de beschikbare e-visa zijn geweest.

E-visum geeft zekerheid

Reizigers die twijfels of vragen hebben over de voorwaarden voor het Indiase Visa on Arrival kunnen het beste contact opnemen met de ambassade van India. Reizigers die mogelijk in aanmerking komen voor een Visa on Arrival, kunnen in plaats daarvan ook voor de zekerheid en het gemak van een online visumaanvraag kiezen. Door online een e-visum India aan te vragen, heeft men al voor vertrek duidelijkheid over het wel of niet ontvangen van een visum.

Het e-visum kan eenvoudig online worden aangevraagd via VisumBuitenland.nl. Aanvragen van reizigers die aan alle voorwaarden voldoen en die correct zijn ingediend worden bijna nooit afgekeurd. Weet u niet zeker of u op basis van uw nationaliteit in aanmerking komt voor het e-visum voor India? Dat kunt u gemakkelijk online controleren. Houd er rekening mee dat u ook aan alle andere voorwaarden van dit visum moet voldoen. Controleer deze dus voordat u begint met de aanvraag.

Vraag het visum voor India voor vertrek online aan

Aanvraag voor vertrek naar India

Heeft u een nationaliteit waarmee u niet in aanmerking komt voor een Visa on Arrival, maar wel voor een van de e-visa voor India? Of komt u wel in aanmerking voor het Visa on Arrival, maar komt u aan op een vliegveld waar dit visum niet aangevraagd kan worden? Of over land of zee? Het aanvragen van het e-visum is een laagdrempelige manier om binnen korte tijd de benodigde reistoestemming te verkrijgen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,51 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.