Nieuwsbericht | | 14-06-2018 | ±5 minuten leestijd

Wie plannen heeft om op reis te gaan naar India, doet er goed aan op tijd een visum aan te vragen. Nederlandse en Belgische reizigers vallen onder de visumplicht voor India, wat betekent dat alleen reizigers die in het bezit zijn van een geldig visum het land mogen betreden.

Er is in de loop der jaren wel wat veranderd. Het is niet meer noodzakelijk om naar de ambassade van India te gaan om een visum aan te vragen, aangezien het visum gemakkelijk online kan worden aangevraagd. Bovendien is het aanvraagproces flink versimpeld, waardoor iedereen binnen vijftien minuten een visum aan kan vragen.

In India geldt de visumplicht

Wie naar India wil reizen, heeft daarvoor een visum nodig. Voor India geldt namelijk een visumplicht, wat inhoudt dat Nederlandse en Belgische toeristen altijd in het bezit moeten zijn van een visum India voordat zij naar het land afreizen. Er zijn maar weinig uitzonderingsgevallen waarbij toeristen geen visum nodig hebben.

Alle toeristen en zakenreizigers hebben een visum India nodig wanneer zij het land willen betreden. Deze regel geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Alle reizigers, ook kinderen en baby’s, moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort en een eigen visum. Het is niet mogelijk om kinderen en baby’s bij te laten schrijven op het visum en paspoort van de ouders.

Een kind wordt namelijk door de Indiase overheid beschouwd als een aparte reiziger die een apart visum nodig heeft. In het geval dat twee ouders met twee kinderen reizen, moeten er dus vier visa worden aangevraagd. Het is wel mogelijk het visum India voor meerdere reizigers tegelijk aan te vragen door een groepsaanvraag in te dienen, maar de prijs per persoon blijft dan gelijk.

Tempels in India

Soorten visum India

Er zijn verschillende visa voor India. Voordat men een visum aanvraagt, is het belangrijk te weten welke soorten visa er zijn om te weten welk visum India nodig is. Het is alleen mogelijk een elektronisch visum aan te vragen als men korter dan 60 dagen in India wil verblijven. Voor reizigers die langer in India willen blijven, of voor mensen die in het land willen gaan werken of studeren, is het niet mogelijk het visum India online aan te vragen. In deze gevallen is het noodzakelijk een fysiek visum aan te vragen dat in de vorm van een sticker in het paspoort wordt aangebracht.

De volgende soorten visa voor India kunnen online worden aangevraagd: eTourist, eMedical en eBusiness. Voor elk reisdoel is er een apart visum India.

Het visum India is beperkt geldig

Houd er rekening mee dat een visum India slechts beperkt geldig is. Men mag met het visum maximaal 60 dagen in India verblijven. Het is belangrijk de juiste aankomstdatum in te vullen in het aanvraagformulier, aangezien de geldigheidstermijn van het visum ingaat zodra men in India aankomt. De daadwerkelijke aankomstdatum mag maximaal 30 dagen afwijken van de aankomstdatum die is ingevuld in het aanvraagformulier. Het visum is maximaal 180 dagen geldig vanaf het moment van toekenning.

Het is belangrijk het visum India op tijd te regelen. Het gebeurt vaak dat toeristen niet op de hoogte zijn van de visumplicht voor India en daardoor het land niet in mogen. Bovendien kan men slechts twee keer per kalenderjaar een visum India aanvragen.

Belangrijk voor de aanvraag van het visum India: de reiziger moet in het bezit zijn van een paspoort dat nog tenminste zes maanden geldig is na aankomst in India. Voor de aanvraag van het visum moeten een duidelijke scan of foto van het paspoort en een recente pasfoto worden aangeleverd. Let erop dat de pasfoto voldoet aan de voorwaarden die eraan gesteld worden door de overheid van India.

Visum India aanvragen

Wanneer men een zakelijk e-visum India wil aanvragen, dient men een visitekaartje aan te leveren van het bedrijf dat men wil bezoeken. Met het visum mag men per vliegtuig of per boot in het land arriveren. Voor het bezoek aan een aantal regio’s gelden aanvullende restricties, namelijk voor: Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland en Sikkim.

Wanneer de overheid van India het visum verstrekt, ontvangt de reiziger deze per e-mail. Het is belangrijk dat de reiziger het visum print en bewaart bij het paspoort gedurende de reis. Een visum India geeft recht op 60 dagen verblijf in het land. Wie langer in het land wil blijven of in het land wil studeren, werken of wonen dient een fysiek visum aan te vragen bij de ambassade.

Er zijn verschillende soorten visa: het ‘eTourist visum’, ‘eMedical visum’ en ‘eBusiness visum’. Het is belangrijk het juiste visum aan te vragen. Het visum kan in een paar minuten worden aangevraagd. Het is belangrijk de paspoortgegevens correct over te nemen in het aanvraagformulier. Het is mogelijk het visum voor meerdere personen tegelijk aan te vragen met één aanvraagformulier, wel moet men per persoon afrekenen. De kosten van een visum India bedragen € 59,95 per persoon.
Visum India aanvragen

Visum India vergeten?

Over het algemeen wordt het visum India binnen 7 dagen verstrekt. Wanneer dat te lang duurt, is het ook mogelijk een spoedaanvraag in te dienen. In 90 procent van de gevallen wordt het visum India dan al na 24 uur verstrekt.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (10,25 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 10,25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 50,51 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.