Nieuwsbericht | | 13-01-2023 | ±4 minuten leestijd

Reizigers naar India moeten voor vertrek een visum aanvragen. Om online een e-visum aan te kunnen vragen, moet onder andere het paspoort van de aanvrager aan bepaalde voorwaarden voldoen. Niet met alle paspoorten kan een e-visum India worden aangevraagd. Lees hier meer over de voorwaarden aan het paspoort voor het aanvragen van een e-visum voor India.

Toegestane reisdoelen met een e-visum India

In het digitale aanvraagformulier voor het e-visum India op deze website moet u aangeven wat het doel is van uw reis naar India. Het e-visum dat via VisumBuitenland.nl kan worden aangevraagd is geschikt voor toeristische en zakelijke reizen naar India, dus bijvoorbeeld voor een vakantie of het bezoeken van familie, vrienden of zakenrelaties. Heeft u een ander reisdoel, bijvoorbeeld omdat u in India wilt gaan studeren, werken of vrijwilligerswerk wilt doen in het land? Dan heeft u een ander visumtype nodig. Neem contact op met de ambassade van India voor meer informatie over het aanvragen van het juiste visumtype voor uw reis.

Voorwaarden aan uw nationaliteit en reisdocument

Om online een visum voor India aan te kunnen vragen, moet u in het bezit zijn van een geldig regulier paspoort dat is uitgegeven door een land dat deel uitmaakt van de Europese Unie, waaronder Nederland en België, of Zwitserland. Het e-visum voor India kan daarnaast ook worden aangevraagd met een Duits kinderpaspoort (Kinderreisepass) en sinds 5 december 2022 kunnen ook burgers uit het Verenigd Koninkrijk weer een e-visum voor India aanvragen. In de periode volgend op de coronapandemie moesten reizigers naar India afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk een tijd lang verplicht een fysiek visum aanvragen bij de Indian High Commission. Reizigers met een andere nationaliteit kunnen online controleren of zij in aanmerking komen voor het online aan te vragen e-visum voor India.

Overige voorwaarden aan uw reisdocument

Het is verplicht dat u het paspoort dat u gebruikt heeft voor het aanvragen van uw e-visum bij u heeft gedurende uw reis naar India. Heeft u na het aanvragen van uw visum een nieuw paspoort in gebruik genomen? Volgens de Indiase autoriteiten blijft uw visum geldig, maar u moet in dit geval zowel het oude als het nieuwe paspoort mee op reis nemen. Controleer in dit geval wel ook altijd ruim voor vertrek bij uw luchtvaartmaatschappij of zij u laten inchecken als het visum met oude paspoortgegevens is aangevraagd. Heeft u het paspoort waarmee u uw visum heeft aangevraagd niet meer? Dan moet u met uw nieuwe paspoort een nieuw visum aanvragen.

Houd er bovendien rekening mee dat het paspoort dat u gebruikt voor uw reis bij aankomst in India nog minstens zes maanden geldig moet zijn. Dit paspoort moet daarnaast minstens twee lege visumpagina’s (naast elkaar) bevatten. Het is belangrijk om te weten dat ook kinderen altijd een eigen paspoort en visum nodig hebben om naar India te mogen reizen. Heeft u geen regulier paspoort, maar alleen een ander identiteitsdocument zoals een noodpaspoort, vreemdelingendocument, diplomatenpaspoort of laissez-passer? Daarmee kunt u geen e-visum aanvragen. U zult voor uw reis naar India in dit geval een fysiek visum moeten aanvragen bij de ambassade van India.

Aanvullende documenten nodig voor bepaalde gebieden

Voor reizen naar de meeste gebieden in India is een visum in combinatie met een geldig paspoort voldoende. Er zijn echter een paar regioʼs waar wel aanvullende toestemming voor nodig is. Voor reizen naar Gangtok, Rumtek, Phodang en Remayangtse in de regio Sikkim moeten reizigers bijvoorbeeld een Restricted Area Permit (RAP) hebben. Deze vergunning is aan te vragen bij de Indiase ambassade in uw thuisland, maar kan ook bij een aantal kantoren en politiebureaus in India worden aangevraagd. Voor reizen naar de overige delen van Sikkim, Arunachal Pradesh, Himachal Pradesh, Jammu en Kashmir, Rajasthan en Uttarakhand is een Protected Area Permit (PAP) nodig. Voor reizen naar Manipur, Mizoram en Nagaland hoeft sinds 2011 geen speciale vergunning meer aangevraagd te worden. Wel moeten reizigers die deze regio’s bezoeken zich binnen 24 uur melden bij een Foreigners Registration Office (FRO) in de regio die ze bezoeken.

Het is toegestaan om voor toerisme naar deze gebieden te reizen, maar het wordt aangeraden een bezoek aan deze regio’s goed voor te bereiden. Houd er daarnaast rekening mee dat het lastig kan zijn voor individuele reizigers om de juiste vergunningen te verkrijgen. Het is daarom verstandig om voor een bezoek aan deze regio’s gebruik te maken van een reisorganisatie. In dat geval moet de reisorganisatie er namelijk voor zorgen dat alle vergunningen in orde zijn.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor India is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor India.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor India. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25,63 USD per visum, via indianvisaonline.gov.in). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25,63 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 35,92 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum India is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.